Svet 0

17.04.2024.

8:18

Haos u Rusiji; Opasno je: "Evakuišite se"

Vodostaj reke Tobol kod ruskog grada Kurgan danas je dostigao opasan nivo, nakon što je u proteklih nekoliko sati nivo vode porastao za 15 centimetara, dostigavši 865 centimetara, saopštila je regionalna vlada.

Izvor: Tanjug

Haos u Rusiji; Opasno je: "Evakuišite se"
Profimedia

Podeli:

Vlada je pozvala stanovnike poplavljenih zona Kurganskog i Ketovskog okruga da se odmah evakuišu, javlja RIA Novosti. Kako je saopštila gradska uprava, voda i dalje nadire u okrug Tobola i pribiližava se mesnog školi i evakuacija je neophodna.

Regionalna državna služba za vanredne situacije Rusije saopštila je da će se porast vode u reci Tobol kod Kurgana nastaviti narednih dana, očekuje se rast i do jednog metra, uključujući i opštinski okrug Ketovski.

Uralski hidrometeorološki centar predviđao je nastavak rasta vodostaja kod Kurgana do u četvrtak, a maksimalna očekivana vrednost je 1.070 centimetara, ocenuje Ministarstvo za vanredne situacije.

U Kurganskoj oblasti je na snazi regionalna vanredna situacija, a u riziku od poplava su 62 naselja, 4.300 kuća, 5.550 domaćinstava i 600 vikendica. Evakuisano je više od 13.000 ljudi, a otvoreno je 16 centara za privremeni smeštaj, piše RIA Novosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: