Svet 4

14.04.2024.

23:54

Rat – dan 781: Snažan udar; Stotine mrtvih; Oglasio se Zelenski VIDEO

Rat u Ukrajini 781. dan. Ukrajinske snage pripremaju se ulične borbe u Hersonu, izjavio gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

Izvor: B92.net

Rat – dan 781: Snažan udar; Stotine mrtvih; Oglasio se Zelenski VIDEO
Profimedia

Podeli:

Završeno

23:53

Zelenski: Ukrajini je potrebna pomoć saveznika koja je pružena Izraelu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je danas da je njegovoj zemlji potrebna pomoć saveznika da se odbrani od ruskih vazdušnih napada, na isti način na koji se Izrael oslonio na svoje saveznike da se suoči s pretnjama.

''Ceo svet je video da se Izrael ne brani sam, već su vazdušne pretnje uništene od strane saveznika'', rekao je Zelenski.

On je saveznicima poručio da moraju da deluju snažno i odlučno kada Ukrajina apeluje na pomoć protiv ruskih dronova i raketa, javlja Rojters.

21:57

Snažan udar na skladište municije

Ruske snage izvele su napad na skladišta tehnike i municije u selu Čkalovo u Dnjepropetrovskoj oblasti koje je ukrajinska vojska koristila za granatiranje Energodara, izjavio je predsednik zaporoškog javnog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

20:36

Najnovije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

- Sistem protivvazduhoplovne odbrane je u protekla 24 sata uništio tri navođene avio-bombe "hamer" i JDAM, jedan projektil „hajmars“ i 41 ukrajinsku bespilotnu letelicu.

- Oružane snage Rusije su poboljšale položaj na prednjoj liniji fronta na južnodonjeckom pravcu i porazile ukrajinske snage, koje su izgubile do 150 vojnika.

- Ukrajinska vojska je izgubila do 470 vojnika na donjeckom pravcu tokom proteklog dana.

- Ukrajinska vojska je na belgorodskom pravcu izgubila do 60 vojnika i šest jedinica tehnike.

- Oružane snage Rusije su na kupjanskom pravcu poboljšale položaj na prvoj liniji fronta, Kijev je izgubio do 30 vojnika.

-Na belgorodskom pravcu je ruska vojna grupacija "Sever" porazila ukrajinske snage u Harkovskoj i Sumskoj oblasti.

- Na avdejevskom pravcu ruska vojska je aktivnim dejstvima poboljšala taktički položaj, a ukrajinske snage su izgubile do 460 vojnika.

20:03

Javio se Zelenski

17:06

Institut za studije rata: Ako Ukrajina nastavi da gubi artiljeriju doćiće do opasnih smerova delovanja

16:36

Odjekuju eksplozije

U Odesi i Harkovu odjekuju eksplozije, javili su ukrajinski mediji.
 

16:36

Uništen ukrajinski dron

Ruski PVO sistemi su oko 16 časova uništili ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

12:16

Gubici ruske vojske na današnji dan

12:10

Sirski upozorio: Zauzeće Časov Jar do 9. maja

Rusko rukovodstvo postavilo je vojsci rok da zauzme Časov Jar u Donjecku, na istoku Ukrajine, pre 9. maja, izjavio je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

On je na Fejsbuku naveo da ruska vojska koncentriše napore da probije ukrajinsku odbranu zapadno od Bahmuta, izađe na kanal Severski Donjec-Donbas, zauzme naselje Časov Jar i stvori uslove za dalje napredovanje ka Kramatorsku u Donjecku.

Sirski je istakao da je u pravcu Časovog Jara pojačano opremanje ukrajinskih trupa municijom, dronovima i opremom za elektronsko ratovanje.

On je ranije izjavio da se situacija na istočnom delu fronta u poslednje vreme značajno pogoršala.

10:11

Rusija: Jedna žrtva u ukrajinskom granatiranju Hersonske oblasti, 3 povređenih

Jedna osoba je poginula i tri su ranjene u ukrajinskom granatiranju sela Aleški u Hersonskoj oblasti, prenose RIA novosti.

"Ukrajinska vojska je tokom dana izvela 18 artiljerijskih napada po naseljenim mestima na levoj obali Dnjepra, a preko noći je zabeleženo još 18", rekao je neimenovani izvor za RIA novosti.

Pod napadom su bila naselja Novaja Kakovka, Kakovka, Veliki Kopani, Kozački Logori, Aleški, Korsunka, Proleterka i Dnjeprjani, a u toku je istraga o šteti na infrastrakturi i civilnim žrtvima.

Trenutno je 75 odsto Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom, a deo desne obale Dnjepra, uključujući i grad Herson, drže ukrajinske trupe.

  • Sve najnovije vesti u vezi rata u Ukrajini pratite na našem blogu UŽIVO

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: