Svet 1

11.04.2024.

12:55

"Ovo je osveta"; Brutalna je

Nakon msaovnih udara na Ukrajinu, oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane Rusije koje je potvrdilo da su izvršeni masovni napadi na ukrajinske energetske objekte.

Izvor: Tanjug

"Ovo je osveta"; Brutalna je
Profimedia

Podeli:

U njihovom saopštenju se navodi da su ti napadi odgovor na pokušaje Ukrajine da ošteti rusku energetsku industriju.

"Reagujući na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu naftnoj i gasnoj industriji i energetskim objektima Rusije, Oružane snage Ruske Federacije su večeras izvršile masovni napad visoko preciznim oružjem dugog dometa iz vazduha i mora, kao i iz bespilotnih letelica, protiv objekata gorivnog i energetskog kompleksa Ukrajine. Svi objekti su pogodjeni", navodi se u sapštenju ministarstva, prenosi RIA.

Dodaje se da je "kao rezultat toga poremećen rad ukrajinskih preduzeća vojne industrije, poremećeno je prebacivanje rezervi u područja borbenih dejstava i otežano snabdevanje vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine gorivom".

Ranije danas je ukrajinski ministar energetike Herman Halušenko saopštio da je Rusija tokom jutra izvršila napad na energetsku infrastrukturu u regionima Harkova, Zaporožja, Lavova i Kijeva.

U Harkovskoj oblasti je zbog toga bez struje ostalo više od 200.000 korisnika.

U napadima je u potpunosti uništena termoelektrana Tripilska u Kijevskoj oblasti, a iz naftne i gasne kompanije Naftogaz je saopšteno da će, uprkos napadu na dva podzemna skladišta gasa, ti objekti nastaviti sa radom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: