Region 1

21.06.2024.

16:23

Svi gradovi u Crnoj Gori ponovo imaju struju

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra je kazao da će šta se desilo utvrditi Evropsko udruženje operatora prenosnog sistema koje je u okviru Evropske komisije (EK).

Izvor: Vijesti.me

Svi gradovi u Crnoj Gori ponovo imaju struju
shutterstock, Bohbeh

Podeli:

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su napajanje strujom tako da su svi potrošači snabdeveni.

To je zvanično na konferenciji za novinare Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) saopštio direktor Nacionalnog dispečerskog centra Ranko Redžić.

On je kazao da se u 12.25 desio poremećaj regionalnih razmjera koji je zahvatio veći deo Crne Gore, osim severnih opština, kao i veći deo Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine (BiH).

"Nemamo informaciju šta se tačno desilo i šta je dovelo do ovoga, a to će utvrditi Evropsko udruženje operatora prenosnog sistema koje je u okviru Evropske komisije (EK). Oni će imati detaljne i precizne informacije nakon sprovedene istrage", kazao je Redžić.

On nije mogao da komentariše nevode regionalnih medija da je za ovaj događaj navodno kriva Crna Gora.

Pojasnio je da je to regionalni kvar i da će istraga zvaničnog tela EK pokazati šta se desilo.

On je kazao da nema informaciju zašto u Podgorici u pojedinim delovima nema vode, te da je CGES na vreme isporučio napajanje strujom vodovodnih stanica.

Poručio je i da ljudski faktor nije uzrok ovog događaja i da se o tome ne treba ni razmišljati, te da se ovakav poremećaj nije desio u Crnoj Gori u poslednjih 30 godina.

Pojasnio je i da uzrok može biti i zelena tranzicija jer je to tržište veoma aktivno.

Na pitanje da li se uzrok regionalnog kvara desio na granici između Grčke i Albanije, kako su preneli pojedini regionalni mediji, on je odgovorio da treba pogledati sve zapise i da je moguće da se i to desilo.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: