Region 5

21.06.2024.

14:19

Potpuni haos: Preko 40 stepeni, a građani bez struje; Blokirane ulice

Do kolapsa struje došlo je i u Hrvatskoj, a ako javljaju regionalni mediji, na ulicama vlada totalna ludnica, sve je blokirano, a semafori ne rade.

Izvor: Novosti

Potpuni haos: Preko 40 stepeni, a građani bez struje; Blokirane ulice
Shutterstock/Daniel_Ferryanto

Podeli:

Kako javljaju lokalni polrtali ovo je veliki problem za građane te zemlje jer je u nekim delovima zabeleženo preko 40 stepeni zelzijusa.

Takođe, o nestanku struje u Hrvatskoj se oglasio HEP.

Prekid stabdevanja električnom energijom u delovima Republike Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja. Hrvatski operator prenosnog sastava radi analizu sa operatorima sastava susednih zemalja kako bi se utvrdio uzrok.

Za ublažavanje problema međunarodnog prekida stabdevanja električnom energijom Hrvatska elektroprivreda stavila je u puni pogon sve svoje proizvodne kapacitete kako bi HOPS mogao osigurati snabdevanje električnom energijom građana RH u što kraćem vremenskom roku. Što se tiče distribucijske mreže HEP-a, HEP - Operator distribucijskog sastava izveštava da na mreži nema oštećenja.

Podsetimo, u gotovo celom regionu došlo je do havarije kada su građani Crne Gore, BiH, Albanije, Grčke i Hrvatske ostali bez struje.

"U Srbiji je situacija stabilna. Havarija u regionu ne utiče na nas. Snabdevanje električnom energijom je stabilno i bez ikakvih problema", rečeno je u EPS. 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: