Politika 0

26.03.2024.

11:52

Jovanović: Opozicija upoređuje Brnabićevu sa Hitlerom i time se hvali; Nedopustivo

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović reagovao je na jezivu karikaturu u tajkunskom dnevnom listu "Danas" na kojoj su predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i poslanik SNS Milenko Jovanov upoređeni sa Adolfom Hitlerom.

Izvor: B92.net

Jovanović: Opozicija upoređuje Brnabićevu sa Hitlerom i time se hvali; Nedopustivo
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Podeli:

"U svetu u kome živimo, svaka relativizacija nacizma, kao najvećeg zla u istoriji čovečanstva, predstavlja ozbiljnu pretnju. To ne samo da je opasno, bez obzira na motive onoga ko se bavi relativizacijom, već direktno omalovažava milionske žrtve koje su svojim životima platile cenu naše slobode. Upravo zato, smatram da to nije sloboda autora, već direktno ruganje antifašističkoj tradiciji ovog naroda na koju svi treba da budemo ponosni.

Zato je, po mom mišljenju, nedopustivo bilo koga stavljati u kontekst sa najvećim ratnim zločincem. Reagujem upravo zato što list 'Danas' i njegov karikaturista ne vide ništa sporno u tome da porede Adolfa Hitlera sa predsednicom Narodne skupštine, Anom Brnabić, kao i poslanikom Milenkom Jovanovim. Ono što me posebno zabrinjava je ćutanje novinarskih i medijskih udruženja, kao i nevladinih organizacija koje se deklarišu kao zaštitnici ljudskih prava i građanskih sloboda.

Koncept slobode izražavanja i slobode štampe su osnovni stubovi evropske demokratske tradicije. Mediji, međutim, moraju da se pridržavaju osnovnih novinarskih principa i postulata, kao što su uzdržavanje od podsticanja na mržnju i povredu ljudskog dostojanstva.

Jednostavno, nemam reči kojima bih osudio ovakav postupak".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

18 h

Podeli: