Politika 2

24.05.2024.

22:42

Vučić o izborima: "Mnogo moramo da radimo, i zato pozivam ljude da podrže liste 'Srbija sutra'"

Govoreći o lokalnim izborima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je to važno zato što nam predstoji Ekspo i najbrži rast.

Izvor: B92

Vučić o izborima: "Mnogo moramo da radimo, i zato pozivam ljude da podrže liste 'Srbija sutra'"
Profimedia

Podeli:

"Bilo bi dobro da možemo da radimo sinhronizovano, ozbiljno i odgovorno. Da  nam nije potreban neozbiljan pristup, nemamo vremena za gubljenje. Moramo da izgradimo 'smajli' u Vojvodini, auto-put do Toplice. Želim da vas obavestim da je prosečna plata na Vračaru 1460 evra u martu. U Beogradu 1080 evra. Najbrže je rasla plata u Nišu. U svakom slučaju mnogo moramo da radimo, i zato pozivam ljude da podrže liste 'Srbija sutra'. Sutra idem u Čačak, prekosutra u Valjevo, da se obratim ljudima i kažem im zašto je to važno," rekao je on. 

Vučić dodaje da neće govoriti o političkim protivnicima, i da je bio u potpunosi fokusiran na borbu u UN.

"Znate li da mi na listi imamo roditelja koji je izgubio sina. I nikome to  nismo rekli, ni u javnim nastupima. Napadali ga zbog toga, valjda da mu  zabrane da živi. Radovali su se i članstvu Prištine u SE. Ja ne seirim  zbog toga, i da budem fer, nisu zbog onoga što smo pričali i sa  Francuzima, ali i fer odnosu Nemaca po tom pitanju. Inače da zavisi od  Skoplja ili Podgorice, to bi bilo odmah gotovo, preko telefona," dodao je predsednik Srbije.

Kaže da kod nas možete gledati i ukrajinske i ruske medije, da takve zemlje nema u Evropi, i da neki opet viču da nema  demokratije.

"Eto, čuvena evropska vrednost da ne smeš da posetiš Jasenovac. Zamislite haos, hteo sam da položim cvet ili venac," ističe on.

Zahvalio je mladim ljudima u Srbiji, koji neće da budu taoci i robovi, i koji vide svoju budućnost ovde.

"Stub svega, i napretka Srbije, to su naše žene koje su uvek imale veću  odgovornost. Znaju šta je čuvanje mira i stabilnosti," dodaje Vučić.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: