Politika 4

24.05.2024.

21:20

Protiv Srbije je bio ceo kolektivni Zapad; "To je kao savršena oluja; Potcenili su nas"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na TV Prva da je Zapad gurao rezoluciju o Srebrenici i da je bila "savršena oluja".

Izvor: B92

Protiv Srbije je bio ceo kolektivni Zapad; "To je kao savršena oluja; Potcenili su nas"
Printskrin/ TV Prva

Podeli:

"Oni su gurali tu rezoluciju. Mi smo se suočili sa najtežom temom. Protiv nas je to kao "savršena oluja", jer je protiv nas bio kompletan kolektivni zapad - dakle EU plus ovi što nisu EU, a kao da jesu i još jači zaštitnici prekookeanskih interesa - Švajcarska, Norveška, San Marino, imali ste Ameriku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, kosponzore koje su najčešće primoravali, a neki su se sami javili, jer su želeli da kažu da imaju podršku od svuda. Očekivali su da će to biti gotovo jednoglasno doneto. Računali su da ako je Rusija imala 7 glasova, da bismo mi mogli eventualno da imamo 8 glasova protiv i 20, 25 do 40 da bude ukupno onih koji su uzdržali ili protiv. Računali su da je to rutinski i da će time još jednom pokazati da mogu da pobede Rusiju", rekao je Vučić za TV Prva i dodao: 

"Potcenili su nas i to je bila naša velika sreća. Mi smo se tome u mnogome posvetili. Mi smo maštali o tome da u zbiru imaju vipše. I imali smo bezbroj problema." 

Kako kaže predsednik Srbije, oni koji su napustili sednicu su najavili da će to uraditi jer nisu želeli da glasaju, poput Azerbejdžana i Izraela.

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

7 min

Podeli: