Politika 20

23.04.2024.

12:22

Rusija bombardovala Rusiju

Ruske vazduhoplovne snage su ranije ovog meseca bacile ogromnu raketu na sopstvenu teritoriju, prema izveštaju nezavisnih medija.

Izvor: Politiko

Rusija bombardovala Rusiju
Profimedia

Podeli:

Vojska ruskog predsednika Vladimira Putina redovno bombarduje Ukrajinu sa neba iznad njenih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, što je dovelo do incidenata prijateljske vatre.

Rusko vazduhoplovstvo je prošle nedelje "bacilo" raketu X-59 u Belgorodskoj oblasti, 92 kilometra od granice sa Ukrajinom, izvestio je ruski nezavisni medij Astra u ponedeljak uveče na Telegramu, pozivajući se na svoje izvore.

"Vojska je morala da je uništi na licu mesta. Nije bilo žrtava", objavljuje Astra.

Sveukupno, najmanje 21 vazdušna bomba pala je sa ruskih aviona na Rusiju ili okupirane teritorije Ukrajine samo u martu i aprilu, izvestila je Astra.

"Nema tačnih odgovora zašto se to dešava", napisali su novinari.

Ruski bombarder je 2. aprila bacio eksploziv u blizini železničke stanice u Rubižnu, gradu u okupiranom delu Luganske oblasti.

"Broj žrtava nije prijavljen, preživeli su evakuisani i zadržani na okupu", rekao je Artem Lisohor, šef ukrajinske vojne administracije u oblasti Lugansk.

20. aprila prošle godine ruska vazdušna bomba pala je u centar Belgoroda i stvorila džinovski krater. Rusko ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da je "tokom leta aviona Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga iznad grada Belgoroda došlo do neobičnog ispuštanja avio-municije".
 

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

22 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: