Kosovo 6

03.04.2024.

13:37

Hitna reakcija Kancelarije za KiM: Čista provokacija

Samo dan uoči nastavka dijaloga u Briselu, Aljbin Kurti je odlučio da podigne nove tenzije na severu KiM, odlaskom u opštinu Leposavić, a potom i odlaskom u Zubin Potok, naveo je Petar Petković.

Izvor: B92.net

Hitna reakcija Kancelarije za KiM: Čista provokacija
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Kako navodi direktor Kancelarije za KiM reč je o novoj pretnji Srbima na severu Kosova i Metohije, potezu kojim Kurti direktno želi da izazove nove tenzije na severu i kojim je pokazao da ga nikakva normalizacija i deeskalacija ne zanimaju.

"Da budem sasvim jasan - Kurti nema šta da traži na severu Kosova i Metohije gde nije dobrodošao. O kakvoj demonstraciji sile je reč najbolje svedoči činjenica da je ceo Leposavić bio blokiran prilikom njegovog odlaska u zgradu opštine, gde ga je sačekao njegov gaulajter i lažni gradonačelnik. Takodje, činjenica da su sve ulice prazne u Leposaviću i Zubinom Potoku jasno pokazuje da srpski narod pokazuje prezir prema ovoj Kurtijevoj provokaciji", istakao je on..

"Kao svaki nezvan gost, Kurti je morao da se okruži silnim policijskim falangama sa dugim cevima koje su ga pratile prilikom odlaska opštinu Leposavić, koju nasilno i pod terorom vodi Samoopredeljenje sa manje od 100 osvojenih glasova", naveo je Prtković.

Dodaje da je Kurtijev potez izazvao revolt i ogorčenje Srba koji u njemu "vide okupatora koji ih svakodnevno maltretira i nad njima sprovodi institucionalno, fizičko i svako drugo nasilje".

"Otvara se pitanje ko je i na koji način odobrio Kurtijevu posetu severu, ko je od medjunarodnih predstavnika bio obavešten, da li su Kfor i Euleks asistirali i dali saglasnost za ovu provokaciju?"

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: