Bajden: Razvoj bilateralnih odnosa

Beograd -- Amerika ne očekuje da Srbija prizna Kosovo i to neće uticati na razvoj bilateralnih odnosa, poručio je u Beogradu potpredsednik SAD Džozef Bajden.

Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Lepo je cuti da se izmedju nase male zemlje i takve sile,kao sto je SAD mogu naci kompromisna resenja. Svaka cast nasem predsedniku na cvrstom stavu o pitanju Kosova.
  (Boris, 21. maj 2009 09:25)

  # Link komentara

 2. Prosto mi je smesno sada da gledam one radikale i dss, nas predsednik sa potpredsednikom Amerike a ovi sa majicom Seselja i istom starom retorikom. Ponosan sam :)
  (Milovan, 21. maj 2009 00:54)

  # Link komentara

 3. Korisna poseta, koja dokazuje da nas svet opet prihvata kao partnere, a ne da nas dozivljava kao problem. Svaka cast predsedniku i ministrima na tvrdom i jedinstvenom stavu vezano za nezavisnost Kosova i Metohije.
  (Nikola, 21. maj 2009 00:48)

  # Link komentara

 4. Konacno je neko shvatio sta znasi normalizovanje odnosa sa SAD. Naravno uvek ce postojati i oni koji ne zele napredak za Srbiju, i koji ce govoriti kako su svi oni "zlotvori" i ziveti sa svojim predrasudama.
  (maja, 21. maj 2009 00:37)

  # Link komentara

 5. Ovakva slika treba da se vidja svakog dana!Svaka cast...konacno verujem da je Srbija-SVET
  (manja 21, 21. maj 2009 00:35)

  # Link komentara

 6. Velika cast za Srbiju! Svaka cast za nase predstavnike vlasti. Jer samo jedan zivot imamo...
  (Kaca 22, 20. maj 2009 23:59)

  # Link komentara

 7. Борис се ниско спустио, а са собом је, на жалост, повукао и целу Србију и њену сувереност.
  (Бранко, 20. maj 2009 23:54)

  # Link komentara

 8. Tadic i ostalo rukovodstvo republike su shvatili da Srbija, i pored razlicitih misljenja, nema drugog izbora nego da saradjuje sa SAD. Sve ostale stranke sprovode cistu demagogiju...
  (Andrej, 20. maj 2009 23:47)

  # Link komentara

 9. "Gde su sada političari koji su govorili da je priznavanje Kosova uslov ulaska u EU? "
  Ne odlučuje USA kako se ulazi u EU, nakon spora Slovenija-Hrvatska oko granice niko više neče uči u EU sa nerješenim graničnim pitanjem.
  Poznato je ono - dobrosusjedski odnosi koje Srbija baš sada nema.
  (mario, 20. maj 2009 23:40)

  # Link komentara

 10. Volim: Srbiju, Beograd, Hram Svetog Save, Novi Sad, Nis, Kosovo, Ostrog, Visoke Decane...
  (mika, 20. maj 2009 23:38)

  # Link komentara

 11. Posle toliko godina i nas neko da poseti:)))
  Sve je proteklo u najboljem redu i slazem se sa stavovima i jednih i drugih. Nadam se da ce biti jos ovakvih poseta jer smatram da je to dobro za nasu EVROPSKU SRBIJU.
  (VRUCKO, 20. maj 2009 23:37)

  # Link komentara

 12. Bajden ide na Kosovo sutra? Samo neka se pripazi - da mu ne ukradu sat kao ranije Busu. :))
  (Djordje, 20. maj 2009 23:18)

  # Link komentara

 13. Bajdena bas briga za Kosovo jer je realno vec izgubljeno (a i da nije.. pa realno samo bi nam pravilo probleme, Srbi bi sa ovakvim prirastajem kosovskih Albanaca postali manjina u Srbiji), analiticari kazu da je dosao da nas natera da pristanemo na novi ustav Bosne (zato je i bio juce u Sarajevu, po kome bi se odrekli Republike Srpske za sva vremena).
  Za uzvrat nije spominjao nase nepriznavanje Kosova (koje cemo priznati kad-tad), obecao nam je da ce se potruditi da sto pre udjemo u EU (uopste nam se ne zuri iako izgleda nelogicno - kad tad cemo uci u EU, bolje prvo da ispunimo sve uslove za ulazak u EU, jer nas ako neko sa strane ne ubedi da moramo da usvojimo neke normalne zakone onda mi sami to nikada ne bismo uradili). A za uzvrat da se oprostimo od Republike Srpske koje se moze prikljuciti Srbiji za nekoliko godina ako budemo vodili pametnu politiku.
  Jesam protivnik desnicarskih partija u Srbiji i bliza mi je USA nego Rusija, ali mislim da ne bismo trebali da prihvatimo Bajdenovu ponudu i da moramo prikljuciti Republiku Srpsku Srbiji za par godina.
  (Nesha, 20. maj 2009 23:14)

  # Link komentara

 14. Americki potpredsednik je ispao faca i kada je polozio venac za Djindjica i sto hoce da obidje Decane sto govori da nece dozvoliti da se nasa svetinja unisti. Svaka cast nasima na njegovom primanju mislim da je zadovoljan!
  (Djole, 20. maj 2009 23:13)

  # Link komentara

 15. Veoma vazan dan za Srbiju i nas narod. Konacno nas Amerika priznaje kao partnera. Bravo
  (STAROGRADJANIN, 20. maj 2009 23:05)

  # Link komentara

 16. Ukazana nam je prilika da popravimo odnose sa zapadom i smatram da treba da je iskoristimo kao sto je predsednik to i uradio i izasao je u susret Bajdenu, a ne da reagujemo kao jedan konzervativni narod koji ne vidi ruku pomirenja.
  (Bane, 20. maj 2009 23:03)

  # Link komentara

 17. Vidite ovaj podignut preteci prst u govoru tjela ili neverbalnoj komunikaciji - sve je jasno da ne gubite vrijeme citajuci...
  (Goran, 20. maj 2009 23:02)

  # Link komentara

 18. Dobro je da napokon neko bitan kao sto je Bajden u svetskoj politici dodje i u Srbiju i razgovara sa nasim zvanicnicima. Svaka cast predsedniku Tadicu sto je pomogao da ovoga dodje
  (Iva, 20. maj 2009 22:54)

  # Link komentara

 19. Tako se grade diplomatski odnosi!
  (Umorna, 20. maj 2009 22:47)

  # Link komentara

 20. Gde su sada političari koji su govorili da je priznavanje Kosova uslov ulaska u EU?
  Zalosno je što mnogi zbog sitnih političkih poena štete ugledu i interesima sopstvene zemlje.
  (Dzej, 20. maj 2009 22:19)

  # Link komentara

 21. pa ako smo ovako docekali podpredsednika, onda mozemo i predsednika Obamu, svaka cast...
  (STEFI, 20. maj 2009 22:15)

  # Link komentara

 22. Hoce li on sada satelitu Holandiji dati zeleno svetlo za prijem satelita Srbije u EU?
  (Vasionac, 20. maj 2009 22:12)

  # Link komentara

 23. Sta li kaze Rusija na sve ovo?
  Kako cemo im reci "gospodo, odosmo na zapad" ?? :)
  Bice puno slomljenih srca sa obe strane :D
  (aleksej, 20. maj 2009 22:10)

  # Link komentara

 24. "Oprostiće ti Đura što te tukao!"
  (Dejan, 20. maj 2009 22:03)

  # Link komentara

 25. I Bajden je ispao covek, posetio je i spomen plocu i stavio venac Zoranu Đindjicu, svaka cast i za Tadica...
  (MARE, 20. maj 2009 21:53)

  # Link komentara

 26. 08.00
  Poleteti odnekud iz Evrope prema Beogradu i proveriti sa kapetanom da li je zaista tačno da je Srbija u Evropi, a ne negde između Iraka i Avganistana. Ako je tačno ovo prvo, smisliti neki izgovor zašto sam se onomad zalagao za bombardovanje.
  Potom doručkovati nešto ranije, jer će put biti kraći no što sam mislio.

  09.00 (ili nešto kasnije, ako je Srbija udaljenija)
  Tokom približavanja Srbiji, proveriti da li je sa obezbeđenjem sve u redu. Da li je mojih 300 ljudi, koji su došli prošle nedelje, nabavilo dodatnih 3.000 ljudi, koliko mi je potrebno da bih se osećao iole bezbedno?
  Proveriti da li je tačno da Srbija ipak nije bliska Iranu i Bin Ladenu, pa smanjiti obezbeđenje za prijateljski procenat ako je zemlja prijateljska. Ako vole Uga Čavesa, Kastra, Putina ili Kineze vratiti na staro, možda malo i povećati.
  Proveriti da li su ulice, krovovi i terase kuda ću prolaziti ispražnjene i uklonjeno sve što je opasno. Videti šta su to "saksija", "kaca za kupus" i "štrik za veš", ako je to nešto opasno, ukloniti i to.

  10.00
  Sleteti u Srbiju. Ako se iz pilotske kabine tokom sletanja čuje arapski jezik - vezati pojas čvršće, staviti nešto tvrdo na glavu (poslužavnik od doručka, aktn tašna, stjuardesa) i smeniti šefa obezbeđenja. Ovo poslednje takođe izvesti veoma brzo, jer posle više neće biti mogućnosti.
  Ako je sletanje prošlo OK, javiti Baraku da ne treba da naručuje novi "Er fors 2", a ni novog mene.

  10.15
  Posle potpunog prestanka rada motora izaći iz aviona i pozdraviti odbor za doček. Ako me čekaju sa suzama u očima i ljube me u cipele, na kolenima - sleteli smo greškom u Prištinu. Ako su suzdržano ljubazni, sa mešavinom nade i straha u očima, to je onda Beograd.
  Prvi koji me bude pozdravio im je predsednik. On će dopustiti, možda, da me pozdrave i ostali. Obratiti pažnju na čoveka sa sedom bradom i klinca sa naočarima, to su im premijer i ministar spoljnih poslova. Ako ih njihov predsednik ne predstavi, ne obraćati pažnju. Ako predstavi samo ovog s naočarima, ne pružati ruku.
  Ne plašiti se čoveka u uniformi i sa isukanim mačem. To im je deo ceremonije dočeka. Skrenuti pažnju telohraniteljima da ne pucaju na njega.

  11.15 (ovde koristiti beleške koje je dala Hilari)
  "Početi razgovore, metodom toplo-hladno: šargarepa je topla, štap je hladan. Nuditi ekonomsku pomoć (u dolarima, evro još ne štampamo, mada nije loša ideja). Tražiti Mladića. Nuditi pomoć. Tražiti Hadžića. Nuditi pomoć. Tražiti ulazak u NATO. Nuditi pomoć. Tražiti priznavanje Kosova. Nuditi pomoć. Tražiti distanciranje od Rusije. Nuditi mnogo više pomoći. Tražiti distanciranje od Dodika (to je neki njihov, samo u Bosni). Nuditi, samo nuditi. Tražiti gubljenje interesovanja, zauvek, za sever Kosova. Nuditi novo bombardovanje ili pomoć, zajedno."
  Ako upali, zahvaliti se Hilari na ovoj belešci. Ako ne upali, prepustiti da razgovor vodi naš ambasador ovde, samo mu napomenuti da bude još oštriji nego obično. Ako oštrije može, uopšte.
  Zapamtiti savete od CIA: ne pominjati Slobodana Miloševića, sad su i njegovi u vlasti. Ne pominjati Tita, njegova udovica tek treba da dobije prvu penziju. Ne pominjati crkvu, objašnjenje odnosa će trajati satima. Ne ćaskati sa upadljivo ljubaznim ministrima. Dosta im je i ono što smo im do sad dali. Nemamo para.
  Odbiti ponudu za prisustvovanje početku javnih radova ili obilazak fabrike automobila, sa obrazloženjem da sam umoran i od američke predizborne propagande, a kamoli od tuđe.
  Pri kraju razgovora pronaći onog njihovog ministra koji tvrdi da je počeo kraj ekonomske krize. Zapisati argumentaciju i preneti našima koji se time bave. Možda čovek nije lud, nego zna nešto što mi ne znamo.
  Obići njihovu štampariju novca i videti da li imaju slobodnih kapaciteta za štampanje dodatnih dolara, javiti Hilari, apropo njene ideje. Ako kapaciteta nema, tražiti još para za onog Brajana Štajnhauera.
  Ako ostane slobodnog vremena, primiti poneku nevladinu organizaciju, od ovih što ih plaćamo. Voditi računa koja je NVO, sad oni imaju i one koje plaćaju Rusi.
  Posebna napomena: sastati se sa opozicijom, kako našom tako i ruskom, a i ovim novima što se još razmišljaju. Svima dati nadu.
  Poslati neki pozdrav privrednicima, bez posebnog sastanka.

  17.00
  Kraj posete. Ući u avion. Ako su sve prihvatili, mahati i slati poljupce sa stepenica. Ako su prihvatili nešto, samo mahati. Ako nisu prihvatili ništa, ne mahati i spustiti roletnu na prozoru kad sednem na mesto.
  (Opasno_Dobar, 20. maj 2009 21:36)

  # Link komentara

 27. Drago mi je da neko misli i na našu budućnost. Ova poseta može nam doneti samo pozitivne poene.
  (Sun, 20. maj 2009 21:28)

  # Link komentara

 28. Vojna saradnja ce u mnogome podstaci razvoj srpske privrede
  (zoran, 20. maj 2009 21:23)

  # Link komentara

 29. Resio sam danas definitivno, prodacemo sve i saljemo i naseg decka na Harvard University!
  Glory Harvard!
  (Cera, 20. maj 2009 21:11)

  # Link komentara

 30. Kako če Vojska Srbije biti ključni faktor stabilnosti na balkanu kada su u NATO-u Slovenija, Hrvatska,Albanija, Bugarska, Rumnjska a uskoro i Makedonija.
  Kao da ostali nisu u savezu, pa ce na njih paziti Srbija, zbilja smiješno.
  (mario, 20. maj 2009 21:09)

  # Link komentara

 31. Svaka cast za novu spoljnu politike Srbije. Samo proaktivno! Velike sile na kraju isteraju svoje, slozili se mi li ne, pa je bolje da smo za stolom dok su jos karte otvorene i nesto moze da se koriguje.
  (Duki, 20. maj 2009 20:52)

  # Link komentara

 32. Drago mi je da je i predsednik Tadic pozvao i Baraka Obamu jer je time definitivno dokazana zelja Srbije za napretkom.
  (Zoran Kesic, 20. maj 2009 20:30)

  # Link komentara

 33. Poseta Bajdena je uvod u novu epohu odnosa Srbije i SAD i drago mi je da je za te odnose istaknuto da Kosovo nece biti uslov za saradnju!
  (twigy, 20. maj 2009 20:26)

  # Link komentara

 34. Moj prvi utisak je bio da bi najbolje bilo da čoveka pustimo da se helikopterom švrćka po Beogradu, da obične ljude ne opterećuje svojim prisustvom. Sledeći utisak bio je da je možda trebalo da ima malo više smisla za spektakle i da potraži da svi izadjemo na ulice i na njegov i automobile pratnje bacamo cveće i mašemo zastavicama, od sreće što je došao u Beograd. Mi pamtimo i takve dočeke stranih državnika, kada smo bili pioniri i imali crveni pasoš za šetkanje po celom svetu bez viza.
  Treći utisak bio je da se opet seju iz svih medija upozorenja da se ne izlazi, da je saobraćaj blokiran, da se ne može preko mostova, da će biti mnogo toplo pa medijski instruktori naših života savetuju da se ne izlažemo svakojakim opasnostima koje nas vrebaju.
  Zbog neodložnog posla, udjoh u auto i doživeh ono što do sada nisam u Beogradu. Ulice rasčišćene od svega što nije ugledno za videti, počev od ljudi, preko automobila, dobrlo i loše parkiranih, autobusa koji prave nemoguću buku, pa sve do sekundarnih sirovina i otpadaka gore vrste. Policija na svakom ćošku, svi mladi, lepi, uredni, lepo raspoloženi i spremni da odgovore na pitanja gradjana. Na parkinzima prazna mesta, mnogo tolerancije. Da čovek ne poveruje. Odoh ja tamo gde me je posao čekao, vratih se i slučaj je hteo da udjem u Ulicu Miloša Velikog. Tek tu, pravo uživanje. Nema autobusa, nema automobila, semafori svi rade, prosto kao iz neke bajke. Ja požurih malo, prosto je bilo neprijatno što remetim ustanovljeni red, a policajci dadoše znak rukom. Ja da stanem, po komandi, a oni pokazaše da me ne zaustavljaju, već upozoravaju da sporije vozim,onako opušteno, što bi rekli mladi.Ne smedoh da uključim kameru, a to je stvarno trebalo snimiti jer za svojih više od pola veka to ne doživeh. Ne smedoh, da se ne učinim sumnjivom /odakle mi samo taj strah, da mi je znati/. Možda bi čovek mogao malo duže da ostane da Beogradjani dobiju priliku da se ozbiljnije opuste. Ali, setih se da je slična lepota ponašanja medju nama bila i u vreme bombardovanja kada smo se svi koji su ostali u našem gradu, gotovo pozdravljali na ulici. Sećanje na bombardovanje mi je ipak najači utisak a ima veze i sa današnjim danom. U tom smislu pozdravljam postupak gradonačelnika Beograda.
  (Jeruk, 20. maj 2009 20:22)

  # Link komentara

 35. Naš predsednik rame uz rame sa Bajdenom. Krenuli smo dobrim putem,konačno!!!!!!
  (Konačno, 20. maj 2009 20:21)

  # Link komentara

 36. Trebali su gospodina odvesti da polozi venac i na spomenik zasto!! Ispred rts-a!
  (biske, 20. maj 2009 20:18)

  # Link komentara

 37. Napokon nešto mudro, realno i odgovorno! Dobar start za osetno orjentisanje ka zapadu!
  (ikan, 20. maj 2009 20:11)

  # Link komentara

 38. Dosta nestvrstanih, sa Sutanovcem u NATO!
  (Ilija, 20. maj 2009 20:10)

  # Link komentara

 39. Saradnja i dobri odnosi sa USA su nam izuzetno potrebni, ali o ulasku u NATO raspisati referendum pa vecina da odluci. Ja cu svakako glasati protiv
  (Linuxash_Pravoslavac, 20. maj 2009 20:07)

  # Link komentara

 40. I više sam nego zadovoljna i ponosna na Srbiju danas.Poseta Bajdena, razgovor sa predsednikom Tadićem, razgovor sa ministrom Šutanovcem i slaganje da je odnos vojske Srbije i SAD-a jedan od bitnih faktora stabilnosti na Balkanu.Oni su danas pokazali da slede Zoranovu viziju, ovakvu je Srbiju on želeo otvorenu za sve!!!
  (Sledimo viziju, 20. maj 2009 20:07)

  # Link komentara

 41. Danasnja poseta Bajdena dokazuje zrelost naseg drzavnog vrha....Samo napred Borise, Sule i Vuce, nema nazad!
  (Misko, 20. maj 2009 20:07)

  # Link komentara

 42. Ovim dolaskom zapravo pozivamo svet da nas ozbiljnije shvati i da više ne sumnja u našu pamet i dostojanstvo!
  (gortan, 20. maj 2009 20:07)

  # Link komentara

 43. Ovo je važan korak ka boljoj budućnosti svih nas! Samo ćemo dijalogom uspeti da povratimo svoj nekadašnji ugled! Sve pohvale našim zvaničnicima!
  (ivana84, 20. maj 2009 20:05)

  # Link komentara

 44. Poboljsavanje odnosa sa SAD znaci korak blize ostvarenje sna o EU...BRAVO BORISE!
  (Nikolica, 20. maj 2009 20:05)

  # Link komentara

 45. Zašto ne ugostiti, zašto ne razgovarati, zasto ne reći kako vidimo svoju budućnost?! To je jedini način da ostanemo u igri.
  Igrač na kog igam je Šutanovac.
  (siniša, 20. maj 2009 20:01)

  # Link komentara

 46. Napokon neko ko se u Demokratskoj stranci probudio i poceo da misli. Bravo za Sutanovca!
  (Bivsi demokrata, 20. maj 2009 19:59)

  # Link komentara

 47. Demokrate, osvestite se vise i vratite bar nekoga ko je bio sa Djindjicem!
  (Djindjic zauvek, 20. maj 2009 19:58)

  # Link komentara

 48. Borise, BORI SE!
  (info, 20. maj 2009 19:58)

  # Link komentara

 49. Mislim da smo danas svi bili ponosni gledajući predsednika Tadića u društvu jednog visokog zvaničnika SAD-a!
  (darica, 20. maj 2009 19:56)

  # Link komentara

 50. Poseta gospodina Bajdena je protekla u predivnoj atmosferi. Razmenjeni su stavovi, dogovorena je dalja saradnja u oblasti politike, ekonomije, odbrane, obecanja je pomoc Amerike u evropskim integracijama Srbije... Sve je zavrseno svecano i bez pritisaka. Srbija je ovim gestom pokazala da je moderna, demokratska drzava, i sve to zahvaljujuci politickoj eliti, predsedniku, premijeru, ministru odbrane. Danas su svi pokazali da je proslost vazna,ali da se treba okrenuti ka buducnosti i ka prosperitetu Srbije. Danas je Srbija polozila tezak test. Danas svi gradjani Srbije treba da budu ponosni na svoju drzavu i na njene vodje!!!
  (Poseta, 20. maj 2009 19:55)

  # Link komentara

 51. Drago mi je da konacno i mi budemo deo sveta, pa makar i u vidu posete!!! Mislim da je ova poseta Bajdena u svakom slucaju pozitivna stvar za poboljšanje odnosa, nas tako male države sa gomilom problema, i Amerike, priznacete, jedne od vodećih sila u svetu!!!! Jeste da smo svi danas kasnili, da je bio opšti haos u gradu ali to je samo jedan dan i opet ćemo mi Srbi da prvo primetimo taj negativni kontekst događaja...Verujem u naše političare, mislim na ove koji trenutno "vode" zemlju i podržavam svaki vid saradnje i poseta a sve u poboljšavanju odnosa sa ostatkom sveta,,,,
  (tanjam, 20. maj 2009 19:54)

  # Link komentara

 52. Cujemo da se Amer sastao sam sa Sutanovcem. Valjda oni znaju sta je dobro.
  (Sonja, 20. maj 2009 19:54)

  # Link komentara

 53. Srbija napokon pocinje da sprovodi pravu politiku!
  (horoskop, 20. maj 2009 19:54)

  # Link komentara

 54. Necu vise da slusam parole „Kosovo je Srbija“! Hocu Srbiju u NATO-u!
  (Nata, 20. maj 2009 19:53)

  # Link komentara

 55. Ma ne zanima me vise ni Kosovo, ni radikali, ni smeskanje. Hocu nekoga kome cu ja biti bitna!
  (Tanja, 20. maj 2009 19:52)

  # Link komentara

 56. Изгледа да се нашем човеку меморија форматира на кратким интервалима. Невероватно лицимерје...
  (Мишко, 20. maj 2009 19:50)

  # Link komentara

 57. Stvaranje vojnog saveza sa Amerikom je najbolji potez naseg vojnog vrha, na celu sa najboljim ministrom odbrane Draganom Sutanovcem! Ministre, imas punu podrsku cele Srbije.
  (Desertido, 20. maj 2009 19:50)

  # Link komentara

 58. Drago mi je što smo napokon shvatili da morama saradjivati sa svima, a posebno sa Amerikom!
  (mikica, 20. maj 2009 19:48)

  # Link komentara

 59. Mislim da su stvari danasnjim dogadjajem napokon krenuli na bolje, da ima nade za Srbiju. Da ona tek sada ima otvoreno svoje mesto kako u EU tako i u celom svetu. Ponosna sam na danasnji dan. Zahvalna svim ljudima koji su obezbedili da on izgleda tako svecano i spektakularno. Ovaj dan je to zasluzio!
  (Free, 20. maj 2009 19:44)

  # Link komentara

 60. Sama čimjenica da posle skoro trideset godina u našu zemlju dolazi neko od visokih zvaničnika SAD-a,govori u prilog tome da smo konačno na pravom putu! Podržavam napore predsednika Tadića da razgovaramo sa svima ma koliko se razlikovali!
  (Bonio8, 20. maj 2009 19:42)

  # Link komentara

 61. Necu da cekam decka iz vojske kao sto je moja baka čekala deku. Mislim da je NATO rešenje
   (tamara konjarnik, 20. maj 2009 19:40)

  # Link komentara

 62. Danas kad sam video prijem za Bajdena i njegovu zajednicku konferenciju sa predsednikom Tadicem pomislio sam da napokon zivim u normalnoj zemlji. U zemlji u koju dolaze visoki strani zvanicnici, diplomate. To se nije desilo samo od sebe nego zahvaljujuci visegodisnjoj politici koju vode predsednik Tadic i njegovi saradnici!
  (Aleksa, 20. maj 2009 19:38)

  # Link komentara

 63. Dobro je sto je dosao. Dobri odnosi sa Amerikom su preduslov za sve pozitivno u potencijalu za Srbiju.
  (igor82, 20. maj 2009 19:34)

  # Link komentara

 64. Dok drugi znaju samo da kritikuju i da sebe nazivaju patriotama, neko ćuti i radi, i svakako pokazuje kako se brani Kosovo i kako se štite interesi građana..Bravo Šule!!!!
  (Zadovoljna, 20. maj 2009 19:34)

  # Link komentara

 65. Konacno nakon toliko godina izolacije i nama da krene... Velike cestitke za predsednika Tadica i ministra Sutanovca!
  (poseta, 20. maj 2009 19:33)

  # Link komentara

 66. Pitanje nezavisnosti Kosova jeste sporno pitanje u bilateralnim odnosima Srbije i Amerike, ali nikako ne treba da predstavlja nepremostivu prepreku u saradnji dve drzave. Svaka cast drzavnicima koji su shvatili interese Srbije
  (Paun, 20. maj 2009 19:32)

  # Link komentara

 67. Ovaj susret je dokaz da će Šutanovac reformisati vojsku po NATO standardima, što će značiti manju, bolje opremljenu i efikasniju vojsku.
  (nini, 20. maj 2009 19:30)

  # Link komentara

 68. Ministre vojni hvala vam! Vojska konacno treba da se usavrsava i u Americi. Zahvaljujuci vama moj sin ce ici u profesionalne vojnike.
  (Ruza, 20. maj 2009 19:29)

  # Link komentara

 69. Uz podrsku Amerike u Evropu, prvenstveno do evropskog STANDARDA! Svaka cast predsedniku zbog jasnog i nedvosmislenog izrazavanja povodom tacaka neslaganja.
  (milan8, 20. maj 2009 19:29)

  # Link komentara

 70. Slavna srpska vojska je posle dugogodisnjeg posrtanja konacno dobila Ministra koji ce je vratiti na puteve stare slave ! Srbijoooo
  (rijaraj, 20. maj 2009 19:28)

  # Link komentara

 71. Jačanje ugleda naše vojske je prava stvar! Bravo Ministre odbrane!!!
  (manuel, 20. maj 2009 19:27)

  # Link komentara

 72. Nema sumnje da je ovaj susret od istorijskog značaja za nas. Nema više belog platna i neizvesnosti, Šutanovac slika novu sliku Srbije.
  (bobe, 20. maj 2009 19:26)

  # Link komentara

 73. Ministar Šutanovac želi da stvori jaku i snažnu vojsku koja će biti partner svim zemljama u regionu i u svetu i održavati prijateljske i partnerske i korektne odnose sa svim svetskoim vojnim institucijama.
  (zdeslav, 20. maj 2009 19:25)

  # Link komentara

 74. Svaka cast Suletu na svemu sto je uradio kao ministar odbrane a ovo je samo vrhunac, Sule vole te tvoji zvezdarci!
  (lili, 20. maj 2009 19:25)

  # Link komentara

 75. Naša vojska ključni faktor mira na Balkanu..Da to je to..Bravo za Šutanovca, najbolje mnistarstvo definitivno!
  (Goxy, 20. maj 2009 19:23)

  # Link komentara

 76. Približavanje naše zemlje evroatlanskom savezu vodi ka ekonomskoj i bezbedonosnoj stabilnisti! Iako imamo loše iskustvo iz skorašnje istorije to ne znači da treba da se učaurimo i ponovimo devedesete godine.
  (tanacko, 20. maj 2009 19:23)

  # Link komentara

 77. Ne treba živeti u izolaciji i biti odvojen od celog sveta, jer to ne vodi ničemu.Kad bi svi bili kao ministar odbrane i trudili se da sarađuju sa ostalim zemljama Srbija bi išla samo napred i brže bi se razvijala!
  (taran, 20. maj 2009 19:23)

  # Link komentara

 78. Pitanje nezavisnosti Kosova jeste sporno pitanje u bilateralnim odnosima Srbije i Amerike,ali nikako ne treba da predstavlja nepremostivu prepreku u saradnji dve drave. Svaka cast drzavnicima koji su shvatili interese Srbije
  (Paun, 20. maj 2009 19:21)

  # Link komentara

 79. Superrrrr! Obozavam Jeremica i definitivno on treba da bude novi Premijer Srbije! Vuche mi te volimo :-)
  (Milorad, 20. maj 2009 19:21)

  # Link komentara

 80. Predsednik Tadic je danas pokazao po ko zna koji put kako svoj posao treba da obavlja jedan politicar! Sve cestitke predsedniku Tadicu!
  (biz, 20. maj 2009 19:21)

  # Link komentara

 81. Srbiji je izgleda najlakse posvadjati se okrenuti ledja rodbini, komsijama , prijateljima i nikada vise ne progovoriti sa `neprijateljem`. Da li stvarno mislimo da cemo takvim ponasanjem postici ista kvalitetno u medjunarodnim odnosima? Najlakse je inatiti se i posle prebacivati krivicu za svoj neuspeh na ceo svet. Posetu americkog podpredsednika posmatram kao sansu za upoznavanje Srbije oci u oci , kao sansu za pregovore na domacem terenu. Ja se svojom zemljom ponosim i neka gospodin Bajden vidi zasto u stvari svi mi imamo razloga da se ponosimo njome. Neka uporedi diplomatiju nasih clanova Vlade sa ostalima iz regiona. Mi nemamo cega da se stidimo , vodimo trenutno najodgovorniju politiku u regionu i zasluzujemo da neko to vec jednom i vidi od velikih svetskih zvanicnika, ne da im neko servira. Kao i u svakoj svadji posrednici su najgori , razgovor oci u oci donosi resenje. Ja nisam iz Dafura ja sam iz Beograda!
  (mira, 20. maj 2009 19:20)

  # Link komentara

 82. Srbija postaje faktor stabilnosti na Balkanu!
  (sunshine, 20. maj 2009 19:20)

  # Link komentara

 83. Jačanje i održavanje dobrih odnosa sa zapadom vodi Srbiju napred i tome treba težiti!
  (kozdrav, 20. maj 2009 19:18)

  # Link komentara

 84. Danas sam se uverio da ministar odbrane stremi jasno i ubrzano ka reformama vojske. Velika mi je želja da imamo profesionalnu i efikasniju vojsku. Sad kad sam uveren da će to biti u bliskoj budućnosti, imam veliku želju i da u njoj služim.
  (mala, 20. maj 2009 19:18)

  # Link komentara

 85. Proslo je vreme Turaka.Srbija nije vise u 14 veku vec u 21. Moramo krenuti dalje, oprostiti ali ne i zaboraviti nepravde koje su nam ucinjene a takodje i biti svesni nasih nedela i nemara. Samo tako verujem da mozemo ovu nasu zemlju trgnuti iz sivila i patnje u koju je tako dugo gurana, i odgurnuti ljude koji zele da je vrate tamo.Politika kakva je vodjena je proslost, okrecemo se novoj politici, politici sutrasnjosti i boljitka Srbije ,u tom smisli ova poseta americkog podpredsednika nije meni licno toliko znacajna koliko ovoj zemlji i a pogotovu ovom narodu treba da bude
  (mladenov, 20. maj 2009 19:18)

  # Link komentara

 86. Odlicno, bravo!
  Obzirom da je već sproveo značajne reforme u vojsci i da će sa tim nastaviti, kao i to što se zalaze za učešće naše zemlje u partnerstvu za mir, ministar odbrane je po mom mišljenju doprineo i većoj bezbednosti Srba na Kosovu.
  (toma, 20. maj 2009 19:16)

  # Link komentara

 87. Danasnji dan treba shvatiti kao otvaranje jedne nove saradnje, jedne nove mogucnosti za Srbiju, koju moramo iskoristiti. Sasvim sigurno cemo to uspeti zahvaljujuci politickom vrhu.
  (Sjaj, 20. maj 2009 19:16)

  # Link komentara

 88. Danas smo poslali lepu sliku u svet! U Srbiji niko ne sme da bude neprijatelj. Moramo da prestanemo da se busamo u grudi i da shvatimo da je za nas najbolje da imamo dobro odnose sa Amerikom.To su danas pokazali Tadić Šutanovac, Cvetković.. Bravo!
  (Milena, 20. maj 2009 19:15)

  # Link komentara

 89. Meni je nekako prirodno da srpsku zastavu vidim pored americke.
  (Ilijas, 20. maj 2009 19:14)

  # Link komentara

 90. Dzabe mu je to gosp. V.Jeremicu sto je sa Harvarda. Misli su mu sa Univerziteta Lomonosov. To su Ameri ukapirali odavno. Za Jeremica danasnji susret sa Bajdenom izgleda je poslednji.
  (Harv/Lom, 20. maj 2009 19:13)

  # Link komentara

 91. Sta za mene znaci dolazak amrickog podredsednika u Srbiju?Pa kao prvo znaci mi zato sto to konacno pokazuje da Srbija postaje normalna evropska i svetska drzava u kojoj je normalna takva jedna stvar. Drago mi je sto to konacno znaci da Amerika i Srbija imaju dodirnih tacaka i o cemu da pricaju. Sto saljemo i svetu poruku da pored nasih razlicitih stavova mozemo sesti i pricati jedni sa drugima i da mozemo saradjivati. Dosta je bilo unazadjivanja Srbije!
  (kralj, 20. maj 2009 19:13)

  # Link komentara

 92. Vojska Srbije i treba da bude kljucni faktor stabilnosti u regionu. Ima taj potencijal zahvaljujuci ministru odbrane koji vec dva mandata daje sve od sebe da je unapredi i svori modernu vojsku. Svaka cast!
  (mish, 20. maj 2009 19:13)

  # Link komentara

 93. Iako je deo oko siv-a bio odsecen nashi gardisti i predsednik Tadic, koliko su uslovi dozvoljavali, velicanstveno su docekali gospodina Bajdena! Pokazujemo jos jedanput da smo deo svetske elite.
  (SvAlex, 20. maj 2009 19:12)

  # Link komentara

 94. Samo napred!
  Šutanovac je jasno uvideo da nam je ovo jedinstvena i istorijska šansa da popravimo odnose sa NATO. Dobro je da to koristimo, jer ne želim da moja zemlja bude napušteno ostrvo na sred okeana, okruženo članicama NATO koje su udaljene na preko 1000 milja od nje. Na svu sreću imamo ministra odbrane koji daje ovakvoj saradnji jedan ozbiljan ton i želi da pokaže spremnost da reformiše našu vojsku po ugledu na najjače vojske sveta.
  (stibor, 20. maj 2009 19:11)

  # Link komentara

 95. Jos kao klinac bio sam zaludjen Amerikom, kaubojima, zvakama... Mislio sam da bolje zemlje od SAD nema. Tada, nazalost, nista nisam znao o novcu i politici. Shodno tome ni ova poseta me ne raduje. U dobronamernost americkih politicara odavno ne verujem. Protiv diplomatije nemam nista protiv.
  (Zoran, 20. maj 2009 19:10)

  # Link komentara

 96. Dugo smo u prošlosti stajali u mestu „mirno“, a sad je vreme za veliki marš u budućnost.
  (jug, 20. maj 2009 19:10)

  # Link komentara

 97. Dragan Šutanovac svojim postupcima i pouzdanošću čini da se osećam ponosno što će Srbija imati vojsku kojom će se ponositi i koja će biti cenjena u svetu.
  (gadja, 20. maj 2009 19:10)

  # Link komentara

 98. Pametni lideri kao što je vojni lider u Srbiji, Dragan Šutanovac, znaju da sukob ne rešava probleme već najbolji vid diplomatske saradnje sa najvišim zvaničnicima sveta. Dobro je što postoji čovek koji zna kako da na najbolji mogući način dovede Srbiju na zasluženo mesto.
  (ruzic, 20. maj 2009 19:07)

  # Link komentara

 99. Bilo je krajnje vreme da se pocne sa razvijanjem bilateralnih odnosa sa najmocnijom zemljom sveta. Hvala politickom vrhu sto je razuman i sto radi na utemeljenju demokratskih vrednosti u Srbiji
  (Marko, 20. maj 2009 19:07)

  # Link komentara

 100. Buducnost je u tvojim rukama!!
  Sad ministar odbrane, a u budućnosti predsednik države. Tako ja vidim Dragana Šutanovca, čoveka koji ima sve kompetencije da bude lider naše zemlje.
  (joki, 20. maj 2009 19:06)

  # Link komentara

 101. Starijim generacijama ovaj susret može da znači mnogo, ali je nama mladima dao nova krila.
  (necon, 20. maj 2009 19:06)

  # Link komentara

 102. Najbolji ministar!!
  Sve što je do sada uradio Dragan Šutanovac ima veliki značaj za nas. Ovo je velika prilika koju ne smemo da propustimo. Saradnja sa NATO može da nam bude veoma korisna samo ako znamo kako da „igramo“. Ministar to odlično zna što je i pokazao nizom primera i zato je svakako najbolji ministar u državi
  (basce, 20. maj 2009 19:04)

  # Link komentara

 103. Zvezdara je svakim danom sve ponosnija na Dragana Šutanovca. A kao što čujem, nije to slučaj samo na Zvezdari. Šule je sa razlogom najbolji ministar u Srbiji!
  (ljubo, 20. maj 2009 19:03)

  # Link komentara

 104. Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo!
  Političari su danas načinili veeeliki korak napred u svet za našu Srbiju, svaka čast Tadiću, uz tebe smo!
  (Violetta, 20. maj 2009 19:03)

  # Link komentara

 105. Predsednik Srbije, ministar odbrane i svi koji su se danas sreli sa gospodinom Bajdenom, pokazali su kako jednim demokratskim putem može i mora da se razgovara, ali opet nisu odustali od svojih prava da legitimno brane teritoriju Srbije. Vojne veze će sigurno jačati, a svakako da je kao što su naglasili Šutanovac i Bajden, da saradnja vojske Srbije i SAD-a, može biti ključni faktor stabilnosti na Balkanu.
  (Dragan, 20. maj 2009 19:03)

  # Link komentara

 106. Kosovo se ne brani ratom sa celim svetom već mudrom politikom i stvaranjem saveza sa najvećim silama. Ovaj susret Ministra Šutanovca je primer kako se to radi.
  (georg, 20. maj 2009 19:01)

  # Link komentara

 107. Jako sam ponosan na predsednika Srbije Borisa Tadica i ministra odbrane Dragana Sutanovca. Srbija je danas pokazala da je moderna demokratska drzava!!!
  (Kenvelo, 20. maj 2009 19:01)

  # Link komentara

 108. Dok su drugi ratovali sa celim svetom i stvarali nam neprijatelje, Šule nam ovim susretom vraća stare saveznike.
  (kata, 20. maj 2009 18:59)

  # Link komentara

 109. Jasno je zašto ne možemo da idemo napred. Ogromne su prepreke i ako krenemo da ih zaobilazimo potrebne su godine, pa tako taman zaobiđemo jednu,a ono ispred nje druga. Šutanovac je na dobrom putu da skloni najveću, a uz njegovu pomoć lako ćemo preskočiti i sve druge manje.
  (brdja, 20. maj 2009 18:59)

  # Link komentara

 110. Krupnim koracima, bravo!
  Srbija je prvi put posle niza godina dobila priliku da ugosti nekog visokog zvaničnika iz Amerike. Gazimo krupnim koracima napred zahvaljujući Draganu Šutanovcu.
  (mepdai, 20. maj 2009 18:59)

  # Link komentara

 111. Mislim da je doslo vreme da Srbija ima partnere u poslu! Kako ce neko napredovati ako ne pruzi ruku drugome! Vazan je samo rad i progres!!! Neozbiljno je i daje verovati da, ko god dodje u nasu zemlju, dolazi da bi postavljao uslove. Ja verujem da sve zemlje mogu biti partneri Srbiji, jer samo tako mozemo ici dalje!!! Uspostavljanje boljih odnosa sa SAD je veoma znacajno, narucito sada kada je na celu nova administracija Baraka Obame. To je otvoren put za nove pozitivne politicke poteze. Verujem da ce ministar Sutanovac to znati da iskoristi!!! Samo napred ministre!!!
  (djogo, 20. maj 2009 18:56)

  # Link komentara

 112. Ne poznajem te, ali mislim da si jedini u ovom trenutku kome mogu da verujem!!! Šutanovca za predsednika!
  (Tanja, 20. maj 2009 18:56)

  # Link komentara

 113. Hajde, ministri, dajte sve od sebe za Srbiju, znam da to možete! Gledam na ovaj susret kao na dobitak u startu.
  (veljc, 20. maj 2009 18:56)

  # Link komentara

 114. Ovo su istorijiski trenuci za Srbiju. Sada odlučujemo da lo ćemo krenuti napred ili ostati tu gde jesmo... Da li ćemo se pridružiti svetu?!
  (Bane, 20. maj 2009 18:54)

  # Link komentara

 115. Ova poseta je dobra osnova za nastavak reformskih procesa u svim oblastima društva i značajan podstrek SAD-a za napredak Srbije na putu evropskih integracija.
  (debeli, 20. maj 2009 18:52)

  # Link komentara

 116. Nema sumnje da je ovaj susret od istorijskog značaja za nas. Nema više belog platna i neizvesnosti, Šutanovac slika novu sliku Srbije.
  (dimitri, 20. maj 2009 18:52)

  # Link komentara

 117. Veliko uvazavanje vojske od strane Bajdena me posebno raduje!
  Svaka cast Ministru Sutanovcu sto nam je vojska i dalje kljucni faktor mira na Balkanu!
  (Bulk, 20. maj 2009 18:51)

  # Link komentara

 118. Odlicno!
  Dolaskom drugog čoveka Amerike ostavili smo za sobom nemile događaje iz prošlosti, jer treba da razmišljamo o svojoj budućnosti u Srbiji u cilju njenog unapređenja i možda budućeg ulaska u NATO, zbog čega kao građanin Srbije u potpunosti podržavam sva nastojanja gospodina Šutanovca da uspostavi što bolje odnose sa Amerikom.
  (ljbajceta, 20. maj 2009 18:51)

  # Link komentara

 119. Pored ostalih kvaliteta, dobro je što je ministar odbrane i visok, pa nema sumnje da verovatno jasnije od drugih vidi kako će u Srbiji konačno da svane zora. Dosta smo tumarali u mraku, zato sa nestrpljenjem očekujem tu zoru
  (voki, 20. maj 2009 18:51)

  # Link komentara

 120. Potpuno podržavam ulazak Srbije u vojno-politički savet NATO jer to Srbiji može doneti samo korist.
  (marko, 20. maj 2009 18:50)

  # Link komentara

 121. Pre već skoro dvadeset godina krenuli smo da sledimo viziju jednog velikog čoveka. Išli smo ka nekoj ideji, ka rešenjima, ka boljem sutra... E i onda su ga ubili i mi smo stali. Nismo znali kako daje... Da li DS mozda menja svoju politiku, i konačno radi u korist Srbije? Uz Vas sam gospodine Šutanovac!
  (LDP Beograd, 20. maj 2009 18:49)

  # Link komentara

 122. Srbija je napokon, nakon 30 godina, obnovila bilateralne i diplomatske odnose sa Amerikom. To je ono sto joj je do sada nedostajalo. Sastanci su protekli u savrsenoj atmosferi. Organizacija je bila odlicna. Sve pohvale za predstavnike Republike Srbije
  (Zarko, 20. maj 2009 18:49)

  # Link komentara

 123. Gospodinu Šutanovcu svaka čast na prijemu potpredsednika Amerike. Uspešni pregovori su nam bili neophodni za dobru saradnju sa SAD-om. Šutanovac je doprineo da Amerika vidi Srbiju u boljem svetlu
  (jivana78, 20. maj 2009 18:49)

  # Link komentara

 124. Svaka čast Ministru Šutanovcu na svemu što čini za našu vojsku i državu. Za to je potrebna smelost, mudrost i odlučnost. Ovim istorijskim susretom sa potpredsednikom Amerike je napisao novo poglavlje u slavnoj istoriji srpske vojske.
  (janko, 20. maj 2009 18:48)

  # Link komentara

 125. Treba prihvatiti ruku koja je pružena Srbiji, naći ono korisno što će proisteći iz Bajdenove posete, a ne okretati leđa i zatvarati se u odnosu na svet... mislim da Boris Tadić, za razliku od mnogih domaćih političara, to uviđa i radi ono što je za sve nas korisno, uprkos neodobravanju onih koji to trenutno ne shvataju...
  (Melita, 20. maj 2009 18:48)

  # Link komentara

 126. Sviđa mi se i pozdravljam način na koji ministar Šutanovac vodi politiku. Svaka čast ministre!
  (zrak, 20. maj 2009 18:48)

  # Link komentara

 127. Jasno je zašto ne možemo da idemo napred. Ogromne su prepreke i ako krenemo da ih zaobilazimo potrebne su godine, pa tako taman zaobiđemo jednu,a ono ispred nje druga. Šutanovac je na dobrom putu da skloni najveću, a uz njegovu pomoć lako ćemo preskočiti i sve druge manje.
  (brdja, 20. maj 2009 18:47)

  # Link komentara

 128. Srbija je dugo cekala ovaj trenutak. Jako sam ponosna na drzavu u kojoj zivim. Svaka cas predsedniku, premijeru i ministru odbrane, kao i svima koji su ucestvovali u organizovanju prijema gospodina Bajdena
  (Bane, 20. maj 2009 18:47)

  # Link komentara

 129. Istorijsku posetu američkog potpredsednika Bajdena treba maksimalno iskoristiti kao šansu za približavanje Srbije i SAD-a i unapređivanje bilateralnih odnosa.
  (gaga, 20. maj 2009 18:46)

  # Link komentara

 130. Ministre, samo nastavite sa ovakvim radom, jer je očigledno da daje odlične rezultate! Imate podršku građana Srbije!
  (markoc7, 20. maj 2009 18:46)

  # Link komentara

 131. Још увек су свежи утисци након односа којег смо имали са вас 18 (или-колико-год-већ-да-вас-је-било) тако да не видим смисао у пропагирању било какве романтике.
  (зоран, 20. maj 2009 18:45)

  # Link komentara

 132. Bravo za Srbiju, bravo za predsednika Tadica!
  (Pera, 20. maj 2009 18:32)

  # Link komentara

 133. Ajde dobro, sve je prošlo ok. Čovjek koji je isključivo došao da smiri strasti u nestabilnom dijelu Balkana (vidite ko je bio u delegaciji pa sami procijenite svrhu dolaska, nema gospodarstvenika sve vojni činovnici ) ide u treću točku nestabilnosti - Prištinu.
  (NATO, 20. maj 2009 18:30)

  # Link komentara

 134. Dobra ova demokratija - nigde zive duse.
  (bagdad cafe, 20. maj 2009 18:13)

  # Link komentara

 135. Recenica "Amerika ne ocekuje da Srbija prizna Kosovo", je naucno razmotreno situacija u Srbiji i nista vise. Bajden zna da to za sada nije moguce, ali to ne znaci da priznavanje Kosova sa strane Srbije, ne bi bilo najbolje resenje za sve.
  Da bi Bajden bio za nepriznavanje Kosova sa strane Srbije, on bi upotrebio razlicitu recenicu kao "Srbija ne mora...ili ne treba...ili Srbija brani medjunarodno Pravo...ili, ili". Amerika samo konstatuje stanje u Srbiji i time pomogne "demokratske snage" Srbije da ne budu optuzene sa "patriota" za raznovrsne optuzbe...Ipak priznavanje Kosova sa strane Srbije (verovatno posle Suda) bi bio pravi put Srbije ka buducnosti, ali i konacno resenje za nas Albance....
  (Albanac, 20. maj 2009 17:57)

  # Link komentara

 136. Sa osećanjem gorčine ipak moram da kažem i podsetim.Svojevremeno je Milošđeviću upućena poruka od strane tadašnjeg američkog Predsednika Buša starijeg.On je tu poruku odbio i potom je usledilo ono što nam je vrlo dobro poznato.Danas nam je posetom Bajdena takodje preneta poruka mi treba da je prihvatimo, bez obzira na našu ogorčenost zbog bombardovanja, Kosova i dr. A ta poruka, kako ja bar to vidim je ili NATO i Evropska unija ili Rusija, na dve stolice u današnjem svetu se nažalost ne može sedeti. Imajući u vidu šta je za naše susede i druge evropske zemlje značilo i znači članstvo u Evropskoj uniji mislim da je to pravo rešenje. Rešenje koje moramo doneti, bez emocija, sa mudrošću i vodeći račuina o našoj deci i onima koji će živewti u ovoj zemlji. Nemojmo dozvoliti da i oni žive u zemlji nesigurne budućnosti, neizvesnosti, ekonomskih i drugih kriza i svega onoga što ne obezbedjuje spokojan život. A razna pljuvanja i negodovanja zbog Bajdenove posete su sasvim normalna i očekivana oid strane naših opozicionih stranaka. Da su oni na vlasti danas bi trijumfovali zbog posete jednog visokog američkog državnika prvoj posle trideset godina.
  (Nenad, 20. maj 2009 17:57)

  # Link komentara

 137. Ponosna sam danas na svoju zemlju, i na naše državnike koji su primili Bajdena...Ovo je jedna od koraka Srbije da krene napred. U srbiji svako mora da razume da ne smemo da gledamo Ameriku kao neprijatelje, nego da shvatimo da i ako se ne slažemo po pitanju Kosova, možemo da nađemo zajednički jezik.
  (Dijana, 20. maj 2009 17:50)

  # Link komentara

 138. Kad pogledate sve komentare i ocene za iste vidite da smo i dalje veoma podeljeni oko bitnih stvari. "Tri karte za Holivud" . Ko je gledao ovaj domaci film sve mu je jasno :)
  (Duki, 20. maj 2009 17:48)

  # Link komentara

 139. Bas me briga zbog cega je dosao. Jos nisam doziveo za svoje 44 godine da neko sklanja pesake sa ulice zbog bezbednosti!!!! Sledeci put (ne)zvane goste vodite negde na planinu pa se zatvorite do mile volje umesto da maltretirate ceo grad !!!
  (Ali Baba, 20. maj 2009 17:33)

  # Link komentara

 140. Prosto ne mogu da verujem da toliko ljudi misli da ce se posle ove posete nesto bitno promeniti i da ce odnosi Srbije i SAD biti mnogo bolji.
  Pa njemu je posao da putuje po svetu, rukuje se i sastanci sa raznim politicarima. Nije Srbija tu nikakva ekskluziva u njegovom gustom, radnom rasporedu.
  Takodje, mislite na sve one "povoljne" kredite koje je Srbija dobila u poslednjih nekoliko meseci. Njegova poseta je kao kad mene nazove predstavnik banke u kojoj sam se zaduzila za kucu da me pita kako sam, sta ima novo i da mi jos jednom naglasi da je tu ako mi jos nesto treba :)
  Fino sto je dosao, ali daleko od toga da ce u Srbiji sutra svanuti drugaciji dan.
  (Realna mala, 20. maj 2009 17:21)

  # Link komentara

 141. Jeremić izgleda u svakoj situaciji mora da se podiči svojom pameću i umećem.
  (Cica, 20. maj 2009 16:45)

  # Link komentara

 142. Свака част Вуку Јеремићу. Доказ да против САД можемо да се боримо и мозгом, а не само, као неке вајне патриоте које не разговајау са онимa којe не воле, а ако и разговарају то је обично преко цеви са нишаном.
  (Зоран, 20. maj 2009 16:43)

  # Link komentara

 143. zasto je bajden dosao u srbiju? poslao ga cak noris da vidi ko je taj mile kitic...
  :)
  (mladen, 20. maj 2009 16:36)

  # Link komentara

 144. Kamo lepe srece, da je devedesetih dosao da nas poseti potpredsednik SAD-a, umesto sto smo glumeli lazne patriote! Nadam se da ce ovo oznaciti pocetak neke nove buducnosti i boljih odnosa sa citavim svetom, da smo se konacno opametili i naucili na greskama koje smo nebrojano puta ponovili!!! Bravo za predsednika Tadica i ceo njegov tim koji je ovo omogucio! Samo napred ka evropi i svetu!!!
  (sasa, 20. maj 2009 16:05)

  # Link komentara

 145. Veoma je dobro sto je danas u poseti Beogradu i Srbiji potpredsednik SAD - Mr. Biden. Srbija je uvek pripadala hriscanskoj i zapadno evropskoj civilizaciji, iako mnogi to mozda ne shvataju. Saradnja Srbije i SAD ima veoma dugu diplomatsku istoriju, kada je jos u 19. veku Srbija bila diplomatski zastupnik SAD za region Balkana. Znacajan deo naseg naucnog, tehnoloskog, industrijskog razvoja u proslom veku je rezultat odlicne saradnje Srbije i SAD kroz veoma dinamicnu naucno-tehnicku saradnju koja se odvijala cak i tokom bombardovanja. Naravno, bombardovanje Srbije 1999. je bila strasna greska koju SAD nije sebi smela da dozvoli. Ipak, kao i svaka druga velika sila pre nje, ne mozemo ocekivati zvanicno izvinjenje za to sto se dogodilo. Poseta Visokim Decanima je izrazavanje postovanja prema srpskoj istoriji i hriscanskim/evropskim vrednostima.

  Smatram da je ova poseta signal za ubrzavanje evropskih integracija i da ce SAD iskreno pomoci Srbiji da sto pre zaokruzi taj proces. Takodje, to je i dobar preduslov za jacanje nase naucno-tehnicke saradnje i u buducnosti, kao i jacanje pozicija Srbije i srpskih interesa u regionu.
  (Ivan, 20. maj 2009 16:02)

  # Link komentara

 146. Visoki Decani su zavrseni 1350.
  Americki kontinent je otkriven 1492. Toliko
  (Lesa, 20. maj 2009 15:53)

  # Link komentara

 147. Sta god mi hteli ili ne hteli, svakako ce uvek biti onako kako veci i mocniji od nas zacrtaju. Dakle da mi vidimo kako cemo da prezivimo ova dva dana "vanrednog stanja", pa da se vratimo svojim zivotima, a "velike odluke" prepustimo vecima i bitnijima od sebe. A i vreme branja malina stize i toliko toga treba poraditi...
  (Biljijed, 20. maj 2009 15:40)

  # Link komentara

 148. E sada vidite zasto u mnogim zemljama glavni grad nije najveci i najproduktivniji grad. Pored istorije i tradicije i zato sto tamo cesto dolaze razne delegacije i jednostavno tolike gubitke zbog zatvorenosti grada oni nece da trpe. Ono nama se to desava svakih 20 - 30 godina pa nije tako ni strasno.
  (Milojko, 20. maj 2009 15:39)

  # Link komentara

 149. Ne razumem sto se ljudi bune sto je grad blokiran, pa to je neophodno zbog sigurnosti ili su mozda zaboravili sta se desilo marta 2003-e. Inace, dobro je sto je Bajden dosao, nadam se da ce ovi nasi umeti da iskoriste pozitivno tu posetu jer drugog izbora ionako nemamo, pa je najbolje da o nekim nedefinisanim alternativama i ne razmisljamo. Cak i MMF je prvu ratu kredita uplatio danas na dan Bajdenovog dolaska (nije slucajno).
  (I.s., 20. maj 2009 15:37)

  # Link komentara

 150. Najbolje sto proizilazi iz ove posete je sto se dogodila: Bajden je dosao u Beograd sto samo po sebi salje 'pozitivne signale' Srbiji i njenom internacionalnom statusu. Osim toga, razne negativnosti je tesko zanemariti:
  'resetovanje' da bi se ubrzalo zaboravljanje odgovornosti doticnog za bombardovanje Srbije,
  i njegovo insistiranje da Beograd 'normalizuje' Dodika i omoguci sprovodjenje Ahtisarijevog plana na Kosovu.
  Ti 'mali detalji' su naravno djavolski i stvaraju nepremostive prepreke srpskom interesu.
  Od svega najvise bode oci naravno pritisak na RS, tj.primoravanje da se ujedine protiv njihove volje. Tu se Bajdenov stav prema Srpskim interesima najboljhe vidi: dok se bosnjacke i Albanske teritorijalne aspiracije postuju, Srpske se ignorisu.
  To je Bajdenu itekako jasno i stoga smatram da je njegova poseta neiskrena: u duhu 'popravke Americkog imidza' ali ne i sadrzaja.
  (veki, 20. maj 2009 15:31)

  # Link komentara

 151. Ova poseta je od velikog znacaja za Srbiju, kao i DS.
  (zeljka, 20. maj 2009 14:09)

  # Link komentara

 152. Samo jedno pitanje {promace mi}: da li mozda Radovic iliti Amfilohije , ima kao duhovno lice ,imalo prava da komentarise dolazak Bajdena u Beograd. Jer Radovicu jasno da vise ni vernici ,ali ni nevernice {kao ja } nisu vise glupi da ne znaju da iza svakog {kao} zvanicnog stava crkve - stoji ON -licno.
  Usput , stajao je on i iza ili iznad mnogih drugih tragicnih ili manje tragicnih dogadjaja ,jos od 2003.g.
  (So long , Marianne, 20. maj 2009 14:03)

  # Link komentara

 153. Bajden i Tadić razgovarali su prvo u "četiri oka", i tu je ispricano, verujte, sve najvaznije. Sva ostala prica, koja do nas dodje je kolo za raju. A i ne daj Boze da nas je pustilo, Bajdenu, da mu mi svi, sve skresemo u brkove. Srbi smo, srdit i neugadan soj, zar ne?
  (Jefimija, 20. maj 2009 13:57)

  # Link komentara

 154. Bajden je prepoznao pravog partnera u Srbiji i veoma mi je drago zbog toga. Srbija je NAPOKON okrenula pravi list!
  (NOVI POCETAK, 20. maj 2009 13:43)

  # Link komentara

 155. To sto SAD ne ocekuju da Srbija prizna Kosovo govori u stvari koliko im mi nismo vazni.
  (Dzivdzan, 20. maj 2009 13:39)

  # Link komentara

 156. Nadam se da gospodin Bajden ne boluje od meksickog gripa i da to nije razlog njegove posete !!!! U svakom drugom slucaju je dobrodosao!!!
  (mira, 20. maj 2009 13:34)

  # Link komentara

 157. Kad bi od ove posete ujka Bajde, bilo barem malo fajde!
  (boban,nis, 20. maj 2009 13:32)

  # Link komentara

 158. Kako neko uspe da prica pola sata, a da ne kaze nista, to mi nikad nece biti jasno. Stvarno treba biti talentovan za tako nesto. Ko sto neko vec rece, jedva cekam da za 20 god saznam o cemu se danas radilo.
   (Lingvista, 20. maj 2009 13:31)

  # Link komentara

 159. Potpuna podrska za predsednika Tadica za sve sto radi za nasu zemlju. Vodi nas u bolju buducnost i pise svetlu istoriju Srbije. Samo napred. Borise uz tebe smo!
  (Sandra, 20. maj 2009 13:31)

  # Link komentara

 160. "Predviđeno je da se Bajden obrati i poslanicima Skupštine Kosova, posle čega bi trebalo da obiđe manastir Visoki Dečani." `Ajd razumem da ce posetiti skupstinu te albanske paradrzavice gde ce ga docekati ovacijama, medjutim ne razumem sta ima da trazi u srpskom manastiru. Da pogleda zasto je jos citav i sto nije zapaljen ili da pogleda dokle se stiglo sa 'kosovarizacijom" srpske bastine? Amerikanci su dali Albancima zeleno svetlo da izvrse etnicko ciscenje Srba sa Kosova, zlocini nad Srbima su se desavali ispred noseva Amerikanaca, danas stite albanske zlocince od hapsenja, odgovorni su za porusene i zapaljene srpske crkve i manastire i jos Bajden hoce da ode u Decane? Da bi tamo izgovorio koju frazu o multietnicnosti i "drzavi kosova" koja brine o svim svojim gradjanima? Manimo se licemerja, i ovog jeftinog marketinga gospodine Bajden. Neko ko je ovako otvoreno pomagao i podrzavao albanske nacionaliste i koji je time doveo u pitanje sam opstanak srpskih manastira na Kosovu - nema sta da trazi u Decanima, naravno ako ima obraza.
  (greg, 20. maj 2009 13:29)

  # Link komentara

 161. I kazem: Dobro dosao svaki dobronamrnik u nasu Srbiju.
  Nije politika bas tako casna stvar na prvom mestu je to skup interesnih udruzenja neki rade za svoju dobrobit a neki za dobrobit naroda koji ih je izabrao. Ipak u demokratiji, posebno u onoj koja je prevazisla pocetnicki duh (a neide to kao na radiju promena stanica) su kratke noge onima koji su tu samo iz licnih interesa na podijumu obezvredjenih i obezcascenih.
  Ajde trazimo u ljudima oko nas ono sto valja a ne da se stalno pitamo zasto je posten ko ga placa za to tj. kakve koristi ima od toga.
  Dobro dosli mr. Bajdenu i daj Boze da ta poseta ostavi pozitivne tragove za buducnost naseg naroda.
  A sto se tice SPC ne sekerijte se oni su ponekad slepi na jedno oko ili vide samo sto oni hoce da ne kazem sto njima pase.
  Ja sam uvek mislio da je verovanje u Boga i mir bozji za sve ljude na ovoj zemlji jedinstvena parola svih naprednih vernika i onih koji su to manje i da bi crkva trebalo da bude iznad svega ali ne po glasu i ukletama.
  (Milan, 20. maj 2009 13:08)

  # Link komentara

 162. "Episkop raško-prizrenski Artemije nije dao blagoslov". Pretpostavljam da je konsultovao nadlezne tokom prizivanja duhova. Ili neka pravi politicku stranku, pa neka izadje na crtu, ili neka se pokrije usima, niko ga nista nije pitao.
  (MarkoNS, 20. maj 2009 13:05)

  # Link komentara

 163. Na "Gazeli" je bilo tise nego pre 10 godina u ovo vreme.
  (Ja, 20. maj 2009 13:01)

  # Link komentara

 164. Šteta je što su se kod nas jedino radikali i DSS setili da naprave neki protest, jer smatram da nisu ništa bolji od Bajdena, Miloševića i Tadića zajedno.
  Svuda u normalnom svetu i Evropi kojoj toliko težimo antiglobalisti i pravi levičari prave velike demonstracije kada god dolazi neki visoki predstavnik SAD. Kod nas mozak mladih, koji bi trebalo da budu nosioci antiglobalisticčkog pokreta , izgleda da još nije dovoljno sazreo za taj nivo društvene svesti.
  Prava je žalost što kod nas rulja ponesena navijačima tako lako krene u besmislene akcije tipa razbijanja Mekdonaldsa, ali kada treba organizovati smisleni protest, sa jasnom idejom, nema nigde nikog.
  Šteta je što kod nas neprijateljstvo prema američkoj politici dolazi samo i jedino iz nacionalizma, koji jednako glup kao i politika SAD.
  Kome nije jasno, neka pogleda film "Zeitgeist:The Movie" i "Zeitgest: Addendum"
  (WTF, 20. maj 2009 12:50)

  # Link komentara

 165. Srbija treba da bude okrenuta i Evropi i Americi, da sklapa partnerstva sa obe strane, a ne da jedno isključuje drugo. Sve dok budemo imali ministra kao što je gospodin Šutanovac meni sve izgleda veoma realno. Nisam optimističan, već jasno vidim rezultate njegovog rada i to cenim.
  (Stanko, 20. maj 2009 12:45)

  # Link komentara

 166. Bravo za predsednika Tadića, sada se vidi ko je pravi državnik na nivou!
  (Ana, 20. maj 2009 12:45)

  # Link komentara

 167. Prica o resetovanju odnosa je uobicajena glupost koja ne znaci nista. Svako ko zna makar malo o osnovama americke spoljne politike, a za to nije potrebno puno, zna i da resetovanja u istoriji nije bilo niti ce ikada biti. Oni mogu da imaju malo meksi stav ali dok ne postanete klasicna banana drzava nema promene stava.
  Ono sto je danas porazavajuce je da Bajden u Srbiji na into naciju himne SAD ruku drzi na srcu, samo sto covek ne zapeva svim srcem, a nas predsednik na Boze pravde? Covek samo sto nije seo na zemlju.
  E to odslikava odnos naseg predsednika prema zemlji ciji je predsednik i nasu sansu da on nesto za istu ucini.
  Nego mi se svidjaju pametnice koje nas vide u rukama Ruskog diva/sape zadnjih 20 godina - gospodo Ruski div ne postoji u periodu izmedju 1990-2000. Dakle otvorite oci i shvatite da tada postoji samo amerika koja pokusava da potcini svojim interesima ceo svet. I jos nesto, nikada UN nije donela rezoluciju da se mi bombardujemo.
  Da zele da resetuju odnose budite sigurni da bi ameri izabrali da poloze venac na neki spomenik civilnim zrtvama bombardovanja. Do tada zaboravite na resetovanje. Mi smo za njih smetnja interesima nekih drugih bitnih saveznika i sta nas tek ceka niko ne zna. Da smo pametni naterali bi EU i ameriku da smeksaju svoje odnose brzim priblizavanjem Rusiji u ekonomskim odnosima. Ako nista barem bi mogli da profitiramo igrom izmedju njih. Ovako samo sebi spustamo cenu i pokazujemo koliko su jadni oni koji nas vode.
  (Dobrica, 20. maj 2009 12:43)

  # Link komentara

 168. Istorijski susret,bravo predsednice.
  (Vlada, 20. maj 2009 12:41)

  # Link komentara

 169. "Ova slika Beograda danas govori koliko su nepopularne SAD diplomate u citavom svetu"! Valja samo ovu recenicu procitati i shvatiti da bi se uvedela magnituda nase budalastine i slepila naseg, a sve zajedno poklopljeno neizmernom megalomanijom i samopr/o/e/cenjivanjem naseg. Nasa tragika je ocigledna upravo iz ove recenice kroz koju se odslikava nase uverenje da je Srbija lakmus papir za raspolozenje i neraspolozenje citavog sveta prema SAD i ne samo prema SAD. Mi umisljamo da smo tako vazan, vitalan, nezaobilazan, opredeljujuci, odlucujuci .... faktor u pitanjima medjunarodne politike da je eto, dovoljno videti "ovu sliku Beograda danas ... " pa da se vidi koliko se sve kroz prizmu Beograda prelama! Kao da se svet oko Beograda okrece! Jadne budale...
  (Opanak Sumadinski, 20. maj 2009 12:37)

  # Link komentara

 170. Sta je vama ljudi?

  Neka ljudi razgovaraju proslo je toliko vremena....dosao covek iz mnogo vazne zemlje i mi tu treba da budemo mudri i vidimo koji su nasi interesi i sanse.Ne treba zaboraviti strahote ali treba prevazici i pricati....vi udarili po gradskom prevozu i srbovanju...
  (ofk, 20. maj 2009 12:23)

  # Link komentara

 171. A zasto je potpredsednika USA docekao predsednik Srbije? Trebalo je da primenimo reciprocnu meru pa da ga primi neki potpredsednik recimo Krkobabic
  (rebro, 20. maj 2009 12:19)

  # Link komentara

 172. Dostigli su vrhunac, sad gledaju kako da ne izgube ono sto su do sada osvojili.
  (Mika, 20. maj 2009 12:13)

  # Link komentara

 173. "Američki potpredsednik dolazi u posetu Kosovu kao nezavisnoj državi, da potvrdi nasilno otkidanje dela teritorije države Srbije i njeno predavanje u ruke teroristima, koji su nekažnjeno počinili nebrojene zločine nad srpskim narodom, imovinom, verskom i kulturnom

  Sta prica ovaj bez veze, a sta ste vi uradili Albanskom narodu i drugima na Balkanu treba prvo da kazes, ko je poceo sve...
  (Toni, 20. maj 2009 11:55)

  # Link komentara

 174. citat "To ministarstvo je ranije danas saopštilo da su za vreme posete Bajdena svi javni skupovi zabranjeni iz bezbednosnih razloga."

  sad znam zasto su otkazali Depeche Mode!
  (luna, 20. maj 2009 11:53)

  # Link komentara

 175. Lepo od g.Bajdena sto ce poloziti venac na grob naseg premijera.Nadam se da ce ova poseta dati podrsku Tadicu da povede konacno zemlju u evroatlanske integracije.Ne zelimo rusku guberniju!
  (marco, 20. maj 2009 11:44)

  # Link komentara

 176. Sto se tice anti Bajden manifestacija, i danas mnogi vole da veruju da smo mi godinama vodili casne i pravedne ratove, imali legitimno pravo da zatiremo gradove do pepela i proterivarujemo stanovnistvo te da smo bombardovani na pravdi boga samo zbog takvih kao Bajden - Zaboravili smo stotine rezolucija UN trazeci od nas da prestanemo i retko jednoglasnu odluku medjunarodne zajednice da se bombardije - cak ni Rusija nije rekla NE.
  (Karic, 20. maj 2009 11:41)

  # Link komentara

 177. Amputiranjem Kosova kao bivseg dela Srbije, SPC gubi inspiraciju i mogucnost, da i dalje infiltrira u zemlju svoje srednjovekovlje, cime (SPC) sama biva amputirana, i iskljucena od ekplicitno modernih kretanja, koja su zahvatila zemlju. Otuda i Artemijino neblagoslovlje ovom izuzetnom dogadjaju, Bajdenovoj poseti, koji ce nas sigurno usreciti. SPC nasa vecna Trnoruzica!
  (Jefimija, 20. maj 2009 11:40)

  # Link komentara

 178. Dobrodosao u Srbiju, i unapred izvini na ponasanju pojedinaca koji nemam pojma kakvu Srbiju zele, verovatno neku mracnu i zaostalu. I da, VODI ME ODAVDE! Ne mogu vise da ih gledam niti slusam!
  (Et in Arcadia Ego, 20. maj 2009 11:33)

  # Link komentara

 179. Ljudi, da li se neko seća momenta kad smo se mi "posvađali" sa Amerikom!?!
  Hajdemo jednom da budemo pragmatični i da mislimo na sebe i na svoje interese.
  Što moramo nekoga da "volimo", da bismo ga dočekali normalno i kulturno. Daleko mu lepa kuća, ali moć, ozbiljna moć je u njegovim rukama. I mi zavisimo od te moći.
  Priznajem, sa setom se sećam godina kad smo bili "omiljeni" u celom svetu i kada smo zaista dobro i mirno živeli, radili, zarađivali, školovali se, lečili, putovali...
  Naši političari treba da shvate da je upravo to jedino što se očekuje od njih, da nam to omoguće i... onda ćemo "voleti" i njih, kao i gospodina Bajdena.
  "Bravar" je to znao i pametno je radio... valjda će ovi sadašnji to jednom ukapirati.
  (samoja, 20. maj 2009 11:27)

  # Link komentara

 180. Ovo je dobar znak za poboljsavanje odnosa izmedju nasih zemalja...Podrzavam totalno ovu posetu!!
  (decko87, 20. maj 2009 11:19)

  # Link komentara

 181. Vise od celog ovog texta (i vecine komentara) :) bih voleo da vidim koje su trenutno ulice zatvorene za saobracaj. To bi bila prava informacija. A nije me briga kuda se on krece, samo kuda ja ne mogu. Ako ima neko link sa takvim podacima neka javi, ili neka dobri ljudi ostavljaju info u komentarima. Hvala!

  ps nije on dosao sto nas voli, (ili mrzi) vec zbog nekih interesa. mozda da bi nas pritisnuo da priznamo Kosovo? mozda da bi nas podrzao u nastojanjima da udjemo u eu (i pritisnuo da priznamo Kosovo)? Ko to zna. Mi cemo samo dobiti saopstenje da je poseta uspela. :)
  (timi, 20. maj 2009 11:19)

  # Link komentara

 182. Dobar dan za Srbiju! Verujem u ministra Šutanovca da će na pravi način odbraniti stavove Srbije i očekujem bolju saradnju Srbije i Amerike.
  (micka, 20. maj 2009 11:16)

  # Link komentara

 183. Ctrl+Alt+Del...c://format disc
  Ajmo sad nanovo...
  (SLB_Szeged, 20. maj 2009 11:15)

  # Link komentara

 184. I ovako ne znamo kud bijemo glavom...Sigurno nam donosi zapršku za kazan
  u kom se krčkamo dvadesetak godina,pored ostalih i njegovom zaslugom.
  Da li ce neko objavititi koliko nas njegov dolazak košta, da ne govorim o
  haosu u gradu koji zbog njega danas trpimo svi . Kad su toliki dobročinitelji
  u svetu čemu ovakve mere bezbednosti.....
  (Paja, 20. maj 2009 11:08)

  # Link komentara

 185. Ovo je novo razdoblje za Srbiju iako duhovi devedesetih jos nisu mrtvi u vidu SRS i DSS, Cosica i Miloseviceve kompanije, sam vas dolazak nagovestava promene jer ipak vecina u Srbiji je uvak bila pro-americki orjentisana pre 1990. Na veliku zalost Miloseviceve komunisti nisu razumeli novo vreme i nisu hteli da sidju sa vlasti posle pada berlinskog zida i tu cenu sada placamo. Amerika i Srbija jos od berlinskog kongresa su uvek imale dobro odnose, Ruse ja licno nikad nisma razumeo i uvak su mi bili daleki i neshtavljivi. Eu i Amerika je nasa buducnost i samo se nadam da cete nas konacno izvaditi iz ruske medvedje sape, gde 20 godina Srbija samo tone sa njima i propada ekonomski, i bioloski nestajemo. Ziveli novi srpsko-americki odnosi, dobro nam dosli!!!!
  (Milan, 20. maj 2009 11:06)

  # Link komentara

 186. Artemije nije dao blagoslov ?
  Ali je zato SPC blagosiljala Arkana i Cecu , mnoge ratne zlocince da ne nabrajam sada sve.
  Artemije, bojis se da ce Srbija da postane moderna evropska drzava, pa cete morati da kao crkva imate svoje tekuce racune i da pravdate novac koji se sliva i trosi iz crkve,da imate knjigovodjstvo, racunopologace, a ne kao sada , da imate kao u srednjem veku sef koji niko ne kontrolise , gde uzima ko kako i kad zeli.
  Jesi blagosiljao Artemije svoju privatnu firmu koja vrsi gradjevinske radove po Kosovu ?
  A da li si ti blagosiljao Americkog potpredsednika ili ne , nama je to najmanje bitno.
  Samo znaj da cemo uci u EU i da ce se uvesti red u crkvu.
  (EU, 20. maj 2009 10:56)

  # Link komentara

 187. Hoce li neko reci kako da se stigne do grada? Dobro, dosao americki potpresednik, nemam nista protiv. Razumem mere bezbednosti, a sta sa gradjanima? Je l' ovi politicari umeju nesto da organizuju a da gradjani ne trpe?
  (mira, 20. maj 2009 10:56)

  # Link komentara

 188. Ovo je nedopustivo! Zatočenici smo u sopstvenom gradu. Nemam ništa protiv njegovog dolaska, ali nemojte da nas, koji živimo ovde, maltretirate zbog toga.
  (Žarko, 20. maj 2009 10:55)

  # Link komentara

 189. Mi smo jedna izuzetno mala zemlja sa jako malim uticajem na bilo sta sto se desava oko nas. Ne mozemo da resimo ni najjednostavnije stvari kod nas a zelimom da se uporedjujemo sa jednom Nemackom, Francuskom, Amerikom... Nismo mi ti koji postavljaju uslove. Zelim dobre odnose sa svim zemljama na svetu i ovo je mozda pocetak stvaranja nekih novih odnosa kakve zasluzujemo. Ne znam zasto se narod toliko vezuje za Rusiju koja nam nikada i nije realno pomogla. Secam se da je neki brka pevao na mostu neke ruske pesme i palio narod bezveze. Shvatite ljudi, niko nam nece pomoci sem nas samih. Kada pocnemo da razmisljamo svojom glavom i kada se okrenemo sebi i resavanju sopstvenih problema onda ce nas mozda ljudi shvatati ozbiljno.
  (moje ime, 20. maj 2009 10:52)

  # Link komentara

 190. Dobro nam došao Vice President u Srbiju!!!
  (M@gic, 20. maj 2009 10:50)

  # Link komentara

 191. Ne znam samo sta se ova crkva javlja... Koliko znam mi smo svetovna drzava a ne neka dzamahirija... Bolje neka obrate paznju na svoje redove i kriminal koji u njima vlada nego sto se bave svetskom politikom!
  (Aleks37, 20. maj 2009 10:34)

  # Link komentara

 192. Nema nam nesto cuvenog doktora pravnih nauka da kaze nesto pametno kako on ume povodom dolaska Americkog potpredsednika.
  Izgleda da ga je njegov sef Aleksandar Nikitovic posle konsultacija sa Ruskom stranom stavio u karantin , pa izdaju saopstenja preko Samardzica.
  A bas nam nedostaje Kostunica Vojislav da kazi i baci neku mantru na Ameriku kako on ume.
  Nema ni onog antiglobaliste Emira alijas Nemanje Kusturice da i on izda neko saopstenje.
  Jel jos uvek vazi ona njegova cuvena recenica sa mitinga u Beogradu, Gde ste sada misevi?
  (Intelektualac, 20. maj 2009 10:29)

  # Link komentara

 193. Mene da resetuješ nećeš, jer ja sam svoje reset dugme odavno otkačio od ploče.

  Neke stvari se ne mogu i nesmeju zaboraviti !!!
  (aca, 20. maj 2009 10:29)

  # Link komentara

 194. Zna li neko kako ćemo se vratiti kući mi koji prolazimo kroz Kneza Miloša? Kako nema nikakvih obaveštenja za kretanje linija : 52,37,53,23...?
  (Prco, 20. maj 2009 10:24)

  # Link komentara

 195. Koliko se popularnost SAD promenila u svetu jasno govori sva ova zbrka oko dolaska potpredsednika Bajdena u Beograd ili bilo gde drugde!
  Stariji pamte dolazak nekadašnjeg predsednika SAD Džimi Kartera u Beograd kada je dočekan desetinama hiljada gradjana koji su mahali američkim zastavicama i iskazivali iskrenu ali iskrenu dobrodošlicu.
  Pogledajte danas...umesto desetina gradjana Bajdena dočekuje i obezbedjuje čitava vojska. Da je politika zemlje koju predvode uistinu ispravna, uravnotežena i obzirna prema svima u svetu američke glavešine bi dočekivali kao nekada gradjani a ne policajci!
  Ovakva slika Beograda danas govori koliko su nepopularne SAD diplomate u čitavom svetu, bar poslednje dve decenije baš kao i politika svetskog policajca koju siledžijski sprovode!
  (neshonni, 20. maj 2009 10:22)

  # Link komentara

 196. Srbija je nekada bila NAJPROAMERIČKIJI deo, ne samo Jugoslavije, već i istočne Evrope.
  Svako je imao neki uzor, i ja sam se uvek čudio kada sam pričao sa drugarima iz Zagreba ili Slovenije, kako su se oni divili Nemačkoj ili Italiji. Kod nas je uvek Amerika bila ta koja je predstavljala nešto bolje, veće, sjajnije. Ovde ne mislim samo na muziku, filmove, sport, već i na uticaj u svakodnevnom životu, žargon kojim smo mi mladi pričali, i sl.
  Danas nemamo ovakav uzor, jedan smo izgubili, a drugi nismo našli.
  Iako sa simpatijama gledamo u Rusiju, ona nam je uvek bila previše daleka i nerazumljiva. A takva je i sada.
  EU je nejasna jer ima previše različitih i nesinhronizovanih glasova.
  A Amerika? Ona je izgubila svoje ubedljivo prvo mesto u našim srcima onog trenutka kada je pala prva bomba na Srbiju. Moraće dosta da se potrudi da se ovo zaboravi. Jer, teško se zaboravlja kada te guja za srce ujede.
  (ex pro amerikanac, 20. maj 2009 10:20)

  # Link komentara

 197. "Episkop raško-prizrenski Artemije nije dao blagoslov" - smrzoh se na ovu vest. Sad ce Bajdenu bas da bude neugodno!!
  (sale, 20. maj 2009 10:19)

  # Link komentara

 198. Zivim u Republici Srpskoj... Juce je u Sarajevu bio Bajden, svi mu se klanjali, a u RS palili svece, kao signal da su u BiH ugrozena prava nebosnjaka... Mozda i jeste malo tako, jer ovamo ko god da dodje, Bosnu vidi kao zemlju bosnjaka, da ne kazem Muslimana, i da su oni bili jedine zrtve ovog prokletog rata, a Srbi i Hrvati, kao i da ne postoje.. Oni mu dodju kao pretnja...
  Sa druge stane, kada malo razmisllim, mi kao narod "protiv koga je celi svet, i protiv koga uvjek postoji teorija zavjere" stvarno nismo normalni.. Dolazi covek koji moze da samo jednim migom ucini da nam svima bude bolje, a mi organizujemo proteste, a iskreno se nadam da nece gos. Bajden govoriti u narodnoj skupstini Srbije, jer ako bude, smem se kladiti da ce oni ( stvarno ne znam koji epitet da im dodam, a da me ne izbace sa ovog foruma) radikali napraviti ruglo i sramoti, na neki samo njima pznat nacin... Imam 23 godine, zelim da zivim normalno, da radim, da putujem, a ne da strepim kada ce opet izbiti neka guzva, zbog usijanih glava, kojima je samo vlas i novac bitni, pa zard toga ne ustrucava se da lozi narod glupostima... Neka dodje Bajden, i sam Obama, neka nam malo otvore oci, jer sami necemo progledat, jer ne zelimo i ne znamo.. I, treba da ode da polozi vjenac na Djindjicev grob, jer on je bio jedini covjek koji je Srbiju mogao izvuci iz ovog blata, a sa njom i okruzenje.. Pitam se ko su ovi ljudi koji oznace "ne preporucujem" na svaki komentar koji ima veze sa podrskom Bajdenovog dolaska.. Pa, i nas u R. Srpskoj su bombardovali, i nas su protjerali, i nama su pobili drugove, ali daj da se opametimo, da nam se to vise ne desava...Pitam se koliko imaju godina, da li zele da odu na finale lige sampiona, na evroviziju, na trku formule jedan, a da ne moraju da mjesecima stoje pred ambasadama.. Da li zele bolje!?
  Opametimo se vec jednom
  (Neki novi pocetak, 20. maj 2009 10:07)

  # Link komentara

 199. Kakve mjere sigurnosti kao da je osobno došao Obama,ili je to znak da je Srbija još uvijek nesigurna zemlja.
  Na tv svi se bave samo time žalosno.
  (mario, 20. maj 2009 10:07)

  # Link komentara

 200. Meni je skroz normalno i ok sto nam Potpredsednik SAD dolazi u posetu. Ali mi je skroz nenormalno sto je Vlada moje zemlje to iskoristila da nam od tog dana posete napravi pakao - zatvaranje autoputa ulica, kolaps i haos u saobracaju. Ukoliko su to jedine adekvatne mere obezbedjenja onda gospodo proglasite neradni dan, ovako je nepodnosljivo, jer znate ima nas koji imamo neke obaveze potrebe i svoj zivot na kraju. Pocinjem da sumnjam da ovakve stvari ili namerno radite ili ste totalno nesposobni da bilo sta radite...
  (ivan, 20. maj 2009 10:07)

  # Link komentara

 201. Sada bar znamo zasto je otkazan Depeche Mode :-)
  (dragokin, 20. maj 2009 09:54)

  # Link komentara

 202. Mislim da ova poseta gospodina Bajdena, Srbiji nece doneti nikakvih pozitivnih rezultata, jer on dolazi, (kako je izjavio kad je krenuo za Balkan), sa jasnim stavom o nezavisnosti Kosova,kao o svrsenoj stvari kojoj nema povratka
  (logika, 20. maj 2009 09:51)

  # Link komentara

 203. Dolazak Bajdena nije potreban da bi se stvorila guzva i vanredno stanje... To u ovom gradu imamo i bez njega svaki dan. A sto se tice ruskih medveda... Pa i sami funkcioneri DS (Tadic, Jeremic i dr.) su nekoliko puta ponovili da je u interesu Srbije saradnja sa Rusijom, tako da je bespredmetno pripisivati rusofilstvo iskljucivo DSS-u, radikalima itd. Pokusavaju da sede na dve stolice, reklo bi se. Hoce da budu nesvrstani. Prica o nesvrstanima je prevazidjena pre vise decenija i nece nam vratiti Kosovo ili doneti poene na medjunarodnom planu. Bajden ce sigurno ispostaviti neke uslove vladajucoj nomenklaturi i iskljucivo je na njima mogu li to da ispune ili ne. Nece biti pravdanja zbog krize, opozicije, nacionalista itd.
  (Cruiser, 20. maj 2009 09:42)

  # Link komentara

 204. Tesko je narodu kada ga svoi politicari uniste ,pocene i nateraju da srepi od svoje senke. Tesko je drzavi kada je politicari na silu razore, izoluju ,zavade sa celim svetom i izdele ne vise drzava(Kosovo). Narod zbunjen uplasen i nerazuman ,nezna sta se desava i kako se desava. Umesto da narod bude sretan i ponosan sto jedna ovakva licnost dolazi u Srbiju ...? Pogledajte samo svoje komentare u zadnja 2 dana na ovu temu. Ipak je Cosic-Milosevic istorija, laza i prevara jos duboko usadjena u nama i nasim mozdanim vijugama.Dobro nam dosao gospodine Bajden.Jer znam da vi zelite da pomognete i spasite gradjane Srbije i pored toga sto nasi politicari pokusavaju da to svim silama sprece.Zajedno cemo pobediti ove Cosic- Miloseviceve naslednike.
  (balta, 20. maj 2009 09:36)

  # Link komentara

 205. Molimo se da ovaj dogadjaj izadje na dobro, da se izmirimo sa svima da bi nam bilo bolje.
  Da se okrenemo buducnosti napokon.
  Od inata nema goreg zanata
  (blanka, 20. maj 2009 09:33)

  # Link komentara

 206. Daj Bože da nam dolaze što češće, jer kad ovi naši idu tamo, onda svaki put nadrljamo.
  (duka, 20. maj 2009 09:33)

  # Link komentara

 207. Bio sam dete ali se sećam vremena dolaska stranih državnika u Beograd, kada je to predstavljalo dane radosti i iskrenog prijateljstva među narodima. Ova poseta danas mi je definitivno dokazala da SAD nikada neće vladati svetom, kada im u svakoj zemlji treba par desetina hiljada policaja radi obezbeđenja, kada je tajna i datum dolaska. Tužno je što će skoro dva miliona mojih sugrađana 2 dana živeti u blokadi, ali kada je 6. maja ove godine mogao da bude blokiran ceo Zlatiborski okrug zbog posete naših naduvanih državnika Užicu što ne bi i Beograd bio blokiran zbog g-dina Bajdena.
  (Vladan Jova, 20. maj 2009 09:29)

  # Link komentara

 208. Hajde da popravimo odnose sa svima (svima pa i Amerima , i medju nama samima )!
  Rusiju najviše volim.
  Ali sam siguran da mi kao mala zemlja možemo samo dobiti, ako smo u dobrim odnosima sa ostalima.
  (Narodnjak, 20. maj 2009 09:20)

  # Link komentara

 209. "Bajden dolazi u Beograd" Bolji naslov bi bio Bajen NA SVU SRECU DOLAZI U BG.!
  Nadam se samo da ce biti tvrd i zahtevati bezuslovan brzi ulazak u EU i NATO uz naravno korenite reforme svega i svacega,a za uzvrat ce imati njihovu punu podrsku i pomoc (a sto ne reci i SVERC KARTU kao Rumunija i Bugarska i jos neki istocnjaci koji ni priblizno nisu dostigli standarde a opet su usli)
  Tek posle dvadesetak godina provedenih u EU i NATO Srbi neka se izjasne na referendumu da li su za ili protiv jer posle dvadesetak godina ISPIRANJA MOZGA OBJEKTIVNO NISU U STANJU ZA TAKO NESTO. Potrebne su godine lecenja koje mora da potraje bar koliko i sama bolest.Kad osete sta znaci NORMALAN zivot, sloboda kretanja, ekonomska stabilnot i predvidivost, mogucnost planiranja zivota na duze staze, zivot bez korupcije i ostale pogodnosti moci ce eventualno da procene da li je to bolje ili mozda devedesete godine rat, beda, sankcije, inflacija, nevidjena korupcija, masovne likvidacije i sve ostale blagodeti koje su imali prilike da uzivaju.
  Zato Dzozef samo CVRSTO oni nazalost drugacije ne znaju. JASNO I GLASNO BRZO U EU I NATO MILOM ILI SILOM.
  (ekstremne mere, 20. maj 2009 09:15)

  # Link komentara

 210. Koliko će se potrošiti novaca iz budžeta za ovu posetu?
  (Zoran, 20. maj 2009 09:14)

  # Link komentara

 211. * Nikad brže nisam došao na posao !! Kamo sreće da svaki dan dolazi neki Amerikanac , bilo bi bolje u saobraćaju a i policija bi najzad radila svoj posao kako treba !!
  (*bane*, 20. maj 2009 09:06)

  # Link komentara

 212. "'Bajden ce se sastati sa najvisim zvanicnicima Srbije: Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem"!!! Cvetkovicom??? Nisam nikada cuo za njega da govori o spoljnoj politici. Gde je Jeremic????
  Pa zna se dobro da Bajden ne bi dosao u Srbiji da bi se tu nasao i Jeremic.
  Tolko od srpske diplomatije.
  (Jesus Christ, 20. maj 2009 08:59)

  # Link komentara

 213. On kao dolazi da se resetujemo! Pa sta kao treba sve da im zaboravimo, da je obrnuti slucaj oni nikad ne bi zaboravili, ajde molim vas, sta dobicemo bele sengen vize za sta? Daj te molim vas muka mi je od svih ovih trgovaca ljudskim nesrecama!Sta kao izvinuce nam se, nemam protiv nikog protiv ali ne zaboravite svu onu decu koja su stradala, kako postoji sa nase strane krivica jos veca je na njihovoj, oni su ti koji su to kod sebe negde smislili da bi dosli do vise para. S obzirom da im je kriza verovatno su opet neku zakusku zakuvali, da bi opet neku lovu okrenuli! Nista on dobrog nece nama doneti, vuk dlaku menja ali cud nikada! I on se kao resetovao! Ne budimo naivni!
  (demijan, 20. maj 2009 08:58)

  # Link komentara

 214. Zašto i ko to od svega pravi spektakl. Čime je gospodin Bajden zaslužio tolike počasti. Zašto i zbog čega se ne postupa po zvaničnom protokolu. Stiče se utisak da se naši političari nadmeću ko će više počasti da ponudi gostu iz SAD.
  (Vojislav, 20. maj 2009 08:46)

  # Link komentara

 215. Takodje volim Cramps, Dead Kennedys, Ramones-e, Guadalcanal Diary i Beat Farmerse, Thin White Rope i Del Lords-e, Henry Miller-a i Salingera, Kubrick-a, Santa Fe, NBA, Microsoft i Adobe (o, da), Google i Chicago, NYC, Walter-a Hill-a i The Warriors, Oliver-a Stone-a i Salvador...

  Ali ne volim americku hegemonisticku politiku, aroganciju i korupciju legalizovanu kroz takozvane lobije, samodovoljnost i tajne zatvore, nebrigu za planetu, zagadjenje...

  Gospodin Bajden je simbol svega sto ne volim. Predsednik Obama, s druge strane, moze da predstavlja nadu, da ce biti nesto drugo. Da ce biti deo onog spiska sa pocetka komentara. Medjutim, sumnjam sve dok su oko njega ljudi poput gospodina Bajdena i gospodje Klinton.

  Covek koji je glasno aplaudirao bombardovanju Beograda nikada ne moze imati moju naklonost. Sumnjam da ce ga to bitno potresti. I tu negde pocinje problem. Empatija u plastu sena.
  (Waistiny, 20. maj 2009 08:41)

  # Link komentara

 216. Koga covek da poseti u skupštini? Radikale u majicama sa likom Seselja :)
  (Zverinjak, 20. maj 2009 08:39)

  # Link komentara

 217. A mene, kao manje srećnu osobu koja nije mogla da ostane kod kuće i odloži svoje obaveze za danas jer neki moraju i da rade, i dalje zanima u kom periodu će biti blokade saobraćaja i dal će biti šanse da se nekad posle 15h ode iz centra ka sajmu ili preko nekog od mostova??????
  (ivana, 20. maj 2009 08:39)

  # Link komentara

 218. Srbi su tradicionalno gostoprimiv narod i u tom duhu trebaju docekati Bidena. Steta sto razni radikali, Tome i Kostunice nemaju taj pravi srpski duh. Ali hvala bogu oni nisu vise na vlasti.
  (Bane, 20. maj 2009 08:38)

  # Link komentara

 219. Pročitah sve izjave Bajdena i Dodika...iz izloženog vidim, da Dodik vlada materijom, situacijom, stanjem stvari na terenu.
  A Bajden vlada floskulama, opštim mestima i neuveljivim kwazi rešenjima i preporukama.
  Kad se takve dve stvari stave i sučele, jača je ona koja ima sirovu moć, snagu, no ona koja je tačna i jedino smislena i argumentovana.
  (MILUTIN, 20. maj 2009 08:36)

  # Link komentara

 220. Političari imaju svoje države i svoje narode. Narodi imaju svoje političare, koji rade u interesu svojih država. Države su institucije koje ne rade u interesu svojih naroda. Otuđene, sebične, arogantne, koristoljubive, države rade u interesu svojih političara!
  (Mića, 20. maj 2009 08:36)

  # Link komentara

 221. Ah , fala bogu !
  Konacno ce Srbi da shvate da Ameri nisu veliki , zeleni , sa NLO najnovijim naouruzanjem.
  Dobro dosao Mr Bajden
  (Pet Shop Girl, 20. maj 2009 08:17)

  # Link komentara

 222. Dobro dosao.
  Drago mi je sto dolazi i sto ce ovo ,nadam se , biti novi pocetak za normalizovanje odnosa sa USA. Zaista mi je veoma drago sto ce americki potpredsednik doci danas u Bgd.
  (Snezana, 20. maj 2009 08:08)

  # Link komentara

 223. Sve sto rade njeni prijatelji i neprijatelji, oci su uvek uperene u nju: Ameriku! Sve sto radi uciteljica u jednom razredu, volela je sva deca ili nevolela, oci su uperene u nju. Ako se djaci necim drugim bave sto uciteljici ne odgovara, lete van. Tako se i nama dogodilo. Izbaceni smo sa svih casova sveta, a uciteljica SAD pokusava da pomogne i obnovi nam secanje, ko smo i gde smo. Jogunasti djaci sveta - MI, koji su bili nestasni, i sa kojima ce se jos jednom pokusati. Bajden je prut na katedri!
  (Prevodilac, 20. maj 2009 07:58)

  # Link komentara

 224. Dobro nam dosao. Sve najbolje i da nam dolazite cesce u posetu :)
  (niko1, 20. maj 2009 07:55)

  # Link komentara

 225. Najvaznije je da se ne susretne sa Dinkicem!!!! Jer da se susretnu, Mladja bi posle toga rekao da mu je ovaj obecao 3000 evra za akcije javnih preduzeca, pocinjemo sa proizvodnjom Ford Mustanga, i Stelt aviona, sigurno vracamo Kosovo, beli sengen sutra....... Ovako je ipak bolje.
  (donnie brasco, 20. maj 2009 07:48)

  # Link komentara

 226. Bajden je rekao u SA, jedna BiH (nema dve), U BG ce reci jedinstvena Srbija (onoga sto postoji), u Pristini, Kosovo Republika. Sto je i istina. EU i NATO vas takve hoce. Pozurite, bice posle zatvoreno.
  (Viva, 20. maj 2009 07:36)

  # Link komentara

 227. Volimo Bajdena onoliko koliko i on nas.
  (DEDA CVETKO, 20. maj 2009 07:34)

  # Link komentara

 228. Dok mi gledamo u Bajdena kao u novog mesiju i najavljujemo njegov dolazak kao silazak Boga sa neba nasa vlada nam zavlaci trece poskupljenje goriva u dve nedelje,ali to je nebitna informacija u odnosu na prvu.Koliko vidim Beogradjanima ovo zatvaranje saobracaja mnogo manje smeta od zatvaranja saobracaja od strane radnika robnih kuca...verovatno im je drazi Bajden od svojih sugradjana.
  (Alexandar, 20. maj 2009 07:33)

  # Link komentara

 229. Bravo , i dobro dosli. Obama spasi nas jer , DA , MI TO MOZEMO / YES ,WE CAN !!!
  Konacno neko dolazi u posetu Srbiji. Sada cemo postati deo sveta , kao sto smo i u prosla dva veka , kao tradicionalna Srbija bili prijatelji SAD , i pre Tita , zato sto su Srbi pametan , darezljiv i gostoprimljiv narod , sa talentom i pripadnoscu modernom svetu !
  (dejan, 20. maj 2009 06:52)

  # Link komentara

 230. Dragi gospodine Bajden, dobro dosli! Bas nam je nedostajalo remecenje saobracaja u sred nedelje. To se kod nas retko desava!
  (sandra, 20. maj 2009 06:48)

  # Link komentara

 231. A izgleda da Jeremic nije ni na klupi za rezerve fudbalskom terminologijom receno.
  (Bata Djora Sr., 20. maj 2009 05:04)

  # Link komentara

 232. Hajde da ne budemo pesimisti,pa,ni optumisti,vec sacekajmo zvanicne izjave.Inace,sto se tice mera bezbednosti,to je sasvim normalno.Imamo jako los "imidz"
  (sacekajmo, 20. maj 2009 02:30)

  # Link komentara

 233. Ma necu bre da zivim kao u Belorusiji, necu da budem gubernija! Pomozi boze da se od ove posete odnosi srede!
  (Microsoft, 20. maj 2009 02:14)

  # Link komentara

 234. Poruka je jasna: ako Srbija želi u Evropu i želi ekonomski razvoj, moraće da preduzme niz koraka (od kojih su neki sigurno teški), a to su: ulazak u NATO, prekid blokiranja ulaska Kosova u međunarodne institucije-kao i prekid pokušaja da se blokira priznavanje Kosova, prihvatanje činjenice da će morati da prizna Kosovo pre ulaska u EU, prekid mešanja u unutrašnje stvari BiH, prekid "saradnje" sa Rusijom na način na koji to Srbija sada čini-kao i sa Pokretom Nesvrstanih, stvaranje stvarnog otvorenog tržišta i davanje primata ulaska na isto kompanijama iz EU i SAD. Ukoliko Srbija to odbije, može reći pa-pa ulasku u EU, ukidanju viza, i stranim investicijama,a onda će, uz BiH, postati stvarno 'crna rupa u ćilimu Evrope', što jednom reče 'preobraženi' 'patriota' Toma Nikolić
  (Gradjanin_Srbije, 20. maj 2009 01:37)

  # Link komentara

 235. Jedva čekam nove rasplete u narednoj deceniji.Na kraju ću se posle svega setiti jednog lepog 20tog maja daleke 2009te i provaliti pod kojim smo mi to stavkama njihovog masterplana bili.

  A mi živimo u matrix-u,brinemo hoće li ići neka autobuska linija....Šta li nam je 'veliki brat' ovog puta spremio za večeru ?

  A i slika je baš odgovarajuća. %-I

  Šta znači resetovanje odnosa ? Šta mi to imamo da im ponudimo u ovoj 'robnoj razmeni' a da nam oni to već nisu uzeli ili kupili ? Strah me je od ovakvih 'trgovaca'...
  (Neo, 20. maj 2009 01:25)

  # Link komentara

 236. Volim Lewi's, NBA, Marlboro, Zippo, All star converse, Elvis Presley-a, Americki fudbal, Hollywood-ske filmove, volim New York, Sex & the city, volim Jazz i Blues. Hvala ameriko, rastao sam uz tebe. Sa druge strane, ne volim Ladu...a i Rusi nemaju sta da mi ponude. Dobrodosao mr.Biden, nadam se da cemo resiti sve sporove i biti prijatelji kao nekada.
  (Bojan, 20. maj 2009 01:23)

  # Link komentara

 237. Nisu nam rekli da odlazi tek u cetvrtak. Znaci dva dana vanrednog stanja?
  (Cetvrtak, 20. maj 2009 01:08)

  # Link komentara

 238. Kad Obama moze da inicira razgovore sa Ahmadinedzadom i razgovara sa tradicionalnim "neprijateljem" Rusijom, sto bi smo se mi svadjali sa celim svetom kao sto to radikali i DSS propagiraju.

  Potpredsednice, dobrodosli i lep boravak!
  (Milan, 20. maj 2009 01:03)

  # Link komentara

 239. Hvala Gospodine Bajden sto cete poloziti venac na mesto zlikovackog ubistva premijera Zorana Djindjica , na mestu na kojem je zaustavljen put Srbije ka EU .
  Time cete poslati jasnu poruku Evropski orijentisanim gradjanima Srbije , a sa druge strane i poruku da ce odgovorni za politicku pozadinu ubistva premijera kad tad odgovarati.
  Nadam se da ce ova poseta otvoriti konacno novo poglavlje u odnosima izmedju Srbije i USA , i da cete nas otrgnuti iz kandzi Ruskog medveda.
  (beogradjanin, 20. maj 2009 01:02)

  # Link komentara