Sreda, 27.09.2023.

11:28

Proglašena "hitna situacija"

U Pakistanu se desila tragedija kada je dete pronašlo granatu i donelo je kući, nakon čega je eksplodirala ubivši osam ljudi iz iste porodice.

Izvor: indiatoday/M.S.

Proglašena
Foto: Profimedia

Najmanje osam osoba, uključujući četvoro dece, iz iste porodice poginulo je danas kada je granata iz raketnog bacača eksplodirala u kući kada su se deca igrala municijom u pakistanskoj provinciji Sind, saopštila je policija.

Viši nadzornik policije Kašmor-Kandkot (SSP) Rohil Khosa rekao je da su deca pronašla granatu dok su se igrala i donela je kući gde je eksplodirala, ubivši osmoro ljudi, uključujući četvoro dece, dve žene i muškarca, iz iste porodic.

SSP je saopštio da je policija stigla na lice mesta i da je dalja istraga u toku i da je "hitna situacija" proglašena u civilnoj bolnici Kandkot.

Glavni ministar pravde Sinda Makbul Bakar zatražio je izveštaj od pokrajinskog generalnog inspektora o tome kako je raketa za raketni bacač stigla do sela Zangi Subzvai Goth u provinciji Kandhkot tehsil u okrugu Kašmor, izvestio je Davn njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: