Petak, 22.09.2023.

11:04

Napeto; "Plan A nije evakuacija..."

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio danas da postoji nada u pozitivne pomake kada je reč o situaciji u Nagorno-Karabahu i povratku stanovnika.

Izvor: Tanjug

Napeto;
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Međutim, naglasio je da je situacija i dalje izuzetno napeta.

Pašinjan nije isključio mogućnost evakuacije stanovnika Nagorno-Karabaha u Jermeniju, prenosi Interfaks.

"Situacija u Nagorno-Karabahu i dalje je izuzetno napeta. Humanitarna kriza se nastavlja. U stalnoj smo komunikaciji sa našim kolegama u Nagorno-Karabahu", rekao je Pašinjan na sednici vlade.

Naveo je da je procena i vlasti u Nagorno-Karabahu da stanovništvo ima realnu mogućnost da se vrate svojim domovima.

Kada je reč o stavu Jerevana o evakuaciji stanovnika Nagorno-Karabaha u Jermeniju, Pašinjan je naveo da se ona može sprovesti u slučaju da se utvrdi da "njihovo prisustvo u Nagorno-Karabahu nije moguće."

Dodao je da je u Jermeniji pripremljeno više od 40.000 mesta za smeštaj.

"Naš plan "A" nije evakuacija Jermena iz Nagorno-Karabaha. U našim akcijama moramo učiniti sve da naši sunarodnici žive u svojim domovima bez straha i dostojanstveno, rekao je premijer Jermenije.

On je naveo da trenutno ne postoji direktna opasnost po živote civila u Nagorno-Karabahu.

"Ali situacija je dinamična i može se promeniti u svakom trenutku. Da, situacija nije stabilna, što znači da se negde može nešto desiti, ali govorimo o opštoj oceni u ovom trenutku da nema direktne pretnje po živote stanovništva, rekao je Pašinjan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: