Prljava kampanja Kreni-Promeni: Dovoze crne džipove pred birališta pa optužuju SNS

Članovi Kreni-Promeni dovezli jutros crne džipove u opštinu Novi Beograd, a zatim su ih članovi slikali kako bi širili lažne vesti po mrežama, piše Informer.

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2023.

10:34

Prljava kampanja Kreni-Promeni: Dovoze crne džipove pred birališta pa optužuju SNS
Ilustracija: Shutterstock/Best Auto Photo

Oni su napisali na svom tviter profilu da ljudi iz crnih džipova prilaze biračima ispred biračkog mesta, insinuirajući da se vrše nezakonite radnje i pritisci na birače. Ova kampanja ima za cilj urušavanje poverenja građana u izborni proces, kao i alibi za pravljenje haosa tokom izborne noći.

Kako navodi Informer, njihov jedini cilj je stvaranje lažne atmosfere neregularnih izbora, te stoga možemo posvedočiti ovakvoj poplavi lažnih vesti od jutros. Svi građani koji su izašli na birališta svojim očima se mogu uveriti u to u kakvoj atmosferi protiču izbori i da li im iko prilazi i vrški ikakve neregularne radnje.

Prema saznanjima Informera, do ovog trenutka nijedan jedini zvaničan prigovor nije Podnet Republičkoj izbornoj komisiji, te se može zaključiti upravo suprotno – da izbori, za sada, protiču u najboljem mogućem redu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: