Gašić gradonačelnik Kruševca

Odbornici Skupštine grada Kruševca izabrali su Bratislava Gašića (SNS) za novog gradonačelnika, a za njegovog zamenika Sinišu Maksimovića (SPS).

Info

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

15:43

Default images

Na sednici Skupštine grada kojom je predsedavao novoizabrani predsednik Dejan Srdić (Pokret za promene) izabrano je i devet članova gradskog veća.

Novi gradonačelnik, koji je i član predsedništva SNS, rekao je Tanjugu da će gradjani Kruševca već u prvih šest meseci osetiti promene na bolje koje je SNS obećavala u kampanji.

On je najavio dolazak predstavnika državne revizorske institucije već u ponedeljak i dodao da je plan nove vlasti da gradjnima Kruševca objasni u kakvom stanju preuzimaju gradsku upravu i javna preduzeća. "Prethodna vlast se potrudila da napravi velike gubitke u javnim preduzećima, samo Gradska toplana ima preko 600 miliona dinara obaveza prema kreditinim linijama i dobavljačima, a i ostala javna preduzeća su u teškom stanju", kazao je Gašić.

Gradonačelnik je primetio i da je prethodna vlast u poslednjih sedam dana zaposlila veliki broj ljudi u javnim preduzećima bez odluke gradskog veća i naglasio da će se u svim ustanovama i preduzećima izvršiti reorganizacija.

Predsednik Pokreta za promene Branislav Katančević rekao je Tanjugu da je prezadovoljan početkom rada nove koalicije i dodao da će se nova vlast potruditi da ispuni obećano jer je, kako je kazao, svestan očekivanja gradjana.

Demokratska stranka, kao jedina partija koja će biti u opoziciji, neće kritikovati novu vlast u prvih 100 dana, rekao je Tanjugu Miodrag Djidić, a nakon toga, kako je istakao, delovaće kao žestoka konstruktivna opozicija.

Novi direktori javnih preduzeća i ustanova trebalo bi da budu izabrani na narednoj sednici Skupštine grada koja će biti održana najverovatnije za nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: