"Tadić da se ponaša kao predsednik"

Čačak -- Lider Preokreta Čedomir Jovanović rekao je da od Borisa Tadića očekuje da se ponaša kao predsednik države.

On je dodao da Tadić ne treba da gleda na građane kao na birače svoje stranke kojima nudi Demokratsku stranku umesto Srbije o kojoj ne želi da govori.

"Predsednik države treba da vodi zemlju, a sve drugo je neozbiljno te institucije i podrške ljudi koji u njoj žive", rekao je Jovanović na tribini koalicije Preokret koja je održana na gradskom šetalištu u Čačku.

Jovanović je upitao gde je na listi DS predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

On je ocenio da stranka koja je na vlasti treba da ide na izbore sa predsednikom vlade koji je iz njene stranke, ako je vlada dobro radila, a ako nije dobro radila onda ta stranka treba ide u opoziciju i pre izbora da preda vlast.

"Njima i nije važno ko će biti predsednik Vlade, jer ko god da bude on će je voditi kao što je vodio Cvetković, a on je vodio kao što je vodio (bivši premijer Vojislav) Koštunica, kukavički i neodgovorno", rekao je Jovanović.

Na tribini je govorio i lider pokreta "Bogata Srbija" Zaharije Trnavčević koji je ocenio da je Srbija dospela na najnižu tačku Evrope, da je postala zemlja siromaha i nezaposlenih ljudi.

On je rekao da aktuelna Vlada Srbije za čcetiri godine svog mandata nije imala nijednom na dnevnom redu tačku - agrarna politika i ocenio da je poljoprivreda najveći potencijal Srbije.

Na tribini je govorio i predsednik Gradskog odbora LDP Dragan Bisenić.

Parlamentarni i lokalni izbori biće održani 6. maja.