Hronika 6

28.03.2024.

17:44

U Beogradu preminuo učenik; Direktorka škole: Nije bilo tuče: reagovalo i ministarstvo

U školi u Beogradu 18. marta dogodila se nesreća, nakon koje je jedan od učenika izgubio život.

Izvor: Telegraf.rs

U Beogradu preminuo učenik; Direktorka škole: Nije bilo tuče: reagovalo i ministarstvo
Profimedia

Podeli:

Direktorka škole je navela da nije bilo tuče, već je spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

"Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć, koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost, i pored napora lekara, učenik je dana 22. marta 2024. godine preminuo", naveo je izvor Telegrafa.

Direktorka je dodala da je, radi prevazilaženja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelje, škola pripremila plan podrške u skladu s procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

"Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama – Ministarstvom prosvete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti", dodala je direktorka.

Istraga će pokazati šta je pravi uzrok smrti, a kako se nezvanično saznaje, tražena je obdukcija tela.

Saopštenje Ministarstva prosvete

"Ministarstvo prosvete upoznato je sa nesrećom koja se dogodila u Srednjoj zanatskoj školi, prilikom koje je jedan učenik zadobio teške povrede glave i nakon nekoliko dana preminuo", navelo je Ministarstvo i izjavilo saučešće porodici i prijateljima nastradalog učenika.

"Škola je o nesreći istog dana obavestila policiju i Ministarstvo prosvete i preduzela sve radnje u skladu s propisima koji regulišu postupanje ustanova u kriznim situacijama, a koje se odnose na informisanje nadležnih institucija, roditelja i podršku učenicima, roditeljima i zaposlenima radi prevazilaženja situacije. Ministarstvo prati postupanje škole i pruža joj podršku", rekli su iz Ministarstva za "Telegraf".

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: