Hronika 0

19.03.2024.

11:41

Muk: Suđenje Zoranu Marjanoviću završeno za 15 minuta; otkriveno šta je rekao

U Višem sudu u Beogradu danas počinje ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

Izvor: Tanjug

Muk: Suđenje Zoranu Marjanoviću završeno za 15 minuta; otkriveno šta je rekao
ATA/Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Trebalo je da danas iznosi odbranu pred novim sudskim većem, ali je Marjanović ostao pri ranije iznetoj odbrani u prethodnom procesu – rekao da je sve već više desetina puta detaljno ispričao i da sada, po savetu svojih advokata, ne želi da odgovara ni na pitanja tužioca, ni na pitanja suda. 

"Sve što sam rekao do sada je istina", rekao je Marjanović.

Njegov branilac Veljko Delibašić je istakao da je on već odgovorio tokom ranijeg postupka na sva moguća pitanja, na više od 250 pitanja. 

Sudija Ivana Ramić insistirala je na tome da mu postavi nekoliko pitanja, samo da bi razjasnila ono što je u transkriptima, ali odbrana je bila protiv toga, pa je Stefan Jokić, branilac, rekao da time pokušava da iznudi njegov iskaz, jer je Marjanović već decidirano rekao da neće odgovarati na pitanja. 

Sudija ga je na kraju pitala da li može da opredeli vreme kada je došao sa Jelenom na nasip, na šta je Marjanović odgovorio da sve postoji u transkriptima i da je sve zapisano do detalja.

Na pitanje sudije "kada je prvi put primetio da Jelene nema nakon što je ona otišla da trči", on je rekao da ne može da opredeli vremenski, a kada ga je pitala "da li se odmah zabrinuo", branilac Delibašić mu je dobacio: "Nemoj da odgovaraš", a Marjanović je samo slegao ramenima. 

Na pitanje sudije gde su mu bili otac i brat kada ih je pozvao, ponovo je rekao da je sve u transkriptima. 

"Jemčim da sam govorio istinu, i životom i slobodom, ne znam više čime da potvrdim da sam sve rekao i da je sve istina", kazao je Marjanović u sudnici. 

Branilac Aleksandar Zarić rekao je da postoje kamere koje su zabeležile kada je Marjanović došao na nasip, kao i bazne stanice koje pokazuju gde su mu bili otac i brat. 

Sud je na kraju, na osnovu koncepcije odbrane, naveo da će izvršiti uvid u ranije iskaze okrivljenog Marjanovića.

Sud ukinuo prvostepenu presudu

Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor. 

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. 

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: