Hronika 0

19.04.2024.

15:20

Pogrešno lečili pacijenta: Tužilaštvo traži pritvor

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor za dvoje zaposlenih u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd".

Izvor: Tanjug

Pogrešno lečili pacijenta: Tužilaštvo traži pritvor
Profimedia

Podeli:

Tužilaštvo traži pritvor za njih zbog sumnje da su prilikom intervencije uklanjanja zadebljanja kože stopala nestručnom intervencijom naneli teške telesne povrede A.I.

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora osumnjičenima da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, kao i da ne bi ponovili krivično delo s obzirom da su krivično delo izvršili u toku obavljanja svoje redovne delatnosti.

Prethodno su osumnjičeni saslušani u tužilaštvu, kada je Ž. M. izneo odbranu, ali je po savetu branioca odbio da odgovara na pitanja tužioca, dok je D. O. iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Kozmetičaru M. Ž. i lekaru opšte prakse D.O, iz Specijalističke lekarske ordinacije "Beomedikus Beograd" na teret je stavljeno krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Sumnja se da je delo izvršeno u odnosu na pacijenta A. I. prilikom rutinske inervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, te da je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usled kojih je oštećena zadobila teške telesne povrede - deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala oštećene sa transplatacijom kože.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: