Hronika 2

16.04.2024.

13:48

Ministarstvo odbrane potvrdilo: Nađeno telo zastavnika

Telo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Izvor: B92.net

Ministarstvo odbrane potvrdilo: Nađeno telo zastavnika
Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Podeli:

"Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika M.T. koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav", stoji u saopštenju Ministarstva.

Kako se dalje navodi, stariji vodnik B.V., koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao  je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Ministar odbrane potom se oglasio i na svom profilu na društvenoj mreži Instagram, gde je napisao da je u ovom trenutku teško pronaći reči utehe kada se opraštate od dragih ljudi. "Najteže je pronaći ih kada se opraštate od junaka", naveo je Vučević.

Zastavnik M.T. rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

11 h

Podeli: