Društvo 0

17.04.2024.

9:29

Srbija u šoku: Posle 30 stepeni, pao sneg! Oglasio se MUP; Evo šta sledi... FOTO/VIDEO

Zahlađenje je stiglo u Srbiju. temperature su niže i do 20 stepeni, pada kiša širom zemlje,a na planinama je pao i sneg.

Izvor: RINA, B92

Srbija u šoku: Posle 30 stepeni, pao sneg! Oglasio se MUP; Evo šta sledi... FOTO/VIDEO
RINA

Podeli:

Zabeležen je i minus. Na Kopaoniku je jutros izmeren -1 stepen Celzijusove skale. 

Snimci i fotografije snega u aprilu dele se društvenim mrežama, a nadležni apeluju da se pojača oprez tokom vožnje. 

U prestonici celo jutro pada kiša, što je izazvalo gužve u saobraćaju. MUP se oglasio na Instagramu i poslao građanima kratku poruku:

Zabelelo na Zlatiboru i u Čačku

Jaka kiša tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg, a snežni pokrivač već se formirao na Zlatiboru.

RINA

"Čitali smo sve vreme prognozu i znali za zahlađenje, ali snežne padavine zaista nismo baš očekivali. Na Zlatiboru su obeleli pašnjaci i livade, snega od par centimetara ima i na pojedinim delovima kolovoza", kaže za RINU Jovan Nikolić ko su snežne padavine zatekle na putu od Čačka do Prijepolja.

RINA

Snežne aprilske padavine nisu još uvek izazvale probleme u saobraćaju, a ukoliko se intenzitet padavina pojača biće angažovamo dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se sneg očistio sa saobraćajnica.

RINA

"Mokar sneg počeo je da pada oko 7 sati, a za sad se spušta na visine do 800 metara nadmorske visine. Trenutno stanje na putu su vlažni kolovozi sa malo raskvašenog snega. Na terenu je angažovano osam vozilа", rekao je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Izvor: RINA

I lekari su upozorili da nagla promena vremena i drastičan pad temperature može biti pravi šok za organizam, pa su uputili savete kako se treba ponašati u ovakvim situacijama. 

Do kraja nedelje temperature malo ispod proseka

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °S, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Pročitajte još: 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: