Region 0

16.04.2024.

23:48

Hrvatska zavejana: Kolaps, sneg napravio totalni haos FOTO

Sneg koji je počeo da pada u utorak zavejao je tokom večeri puteve širom Hrvatske.

Izvor: Kurir.rs

Hrvatska zavejana: Kolaps, sneg napravio totalni haos FOTO
EPA-EFE/LISI NIESNER

Podeli:

Na mnogim deonicama auto-puta A1 vlada totalni haos zbog snega.

Lokalni mediji navode da su na deonici kod mosta Modruš zapela mnoga teretna vozila.

Drama je i kod Otočca.

"Naš autobus je prošao taman pre zastoja. Nisam najbolje video zbog snega, međutim, mislim da su radnici došli da posipaju so po putu. Sneg je padao sve vreme i počeo je da se smanjuje tek kad smo se približili Zagrebu", ispričao je čitalac portala 24sata koji je snimio prave zimske uslove na putevima kod Otočca.

Zbog olujnog vetra za sav saobraćaj zatvorena je deonica auto-puta A1 između Svetog Roka i Posedarja. Zabeleženo je i nekoliko saobraćajnih nesreća.

"Zbog zimskih uslova na DC23 Žuta Lokva - Senj zabranjen je saobraćaj za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima sa priključnim vozilom", navodi HAK.

Zbog saobraćajne nesreće u smeru ka Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Širom Like pada sneg koji se zadržava na kolovozu tako se na pojedinim deonicama vozi usporeno i otežano. Trenutano nema prohodnih puteva za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: