Društvo 1

11.04.2024.

8:56

Pad temperature: Sneg u aprilu?

Pred nama je još jedan sunčan i vrući period sa letnjim temperaturama koje će dostizati čak 31. podeok, što je karakterističnije za letnje nego za prolećne mesece.

Izvor: Novosti

Pad temperature: Sneg u aprilu?
RINA

Podeli:

Do kada će trajati ovakvo vreme otkriva meteorologo Nedeljko Todorović.

"Pa sunčano i toplo vreme ili natprosečno vreme zadržalo bi se narednih još jedno 7-8 dana, znači negde do, hajde da kažemo, 15. aprila. S tim da bi u drugom delu ove sedmice bio blagi pad temperature za 2-3 stepena. U suštini i bez padavina, znači pravo letnje vreme u aprilu",rekao je Todorović.

Obzirom da nas je prošle godine u ovo vreme dočekao beli pokrivač, Todorović otkriva da je za to ove godine mala verovatnoća.

"Pa mala je verotnoća, ali ja bih podsetio da je u prethodne tri godine u aprilu padao sneg, u Beogradu ga je prošle godine 5. aprila bilo skoro 20 centimetara. Ima nagoveštaja da u drugom delu aprila bude zahlađenje, dovoljno da očekujemo sneg u planinskim predelima. Još je neizvesno koliko bi bio taj pad temperature u odnosu na ove tople dane. U svakom slučaju to je samo nagoveštaj promene vremena u smislu pada temperature",  zaključio je Todorović.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: