WoT – stigao je Battle pass

World of tanks je od danas počeo sa uvođenjem battle pass sistema koji nam je poznat iz nekih drugih naslova. Suština je da što više igrate prelazite određene nivoe na kojima vas čekaju nagrade.

eSports

Izvor: Klanrur.rs, Milos Hetlerovic

Četvrtak, 12.03.2020.

10:53

WoT – stigao je Battle pass
Foto: Wargaming

Prva stvar koja je dobra kod Battle pass sistema u World of Tanks jeste što je on suštinski besplatan – za razliku od nekih drugih igara ne morate uplatiti zlato ili neku drugu valutu da biste ga igrali. Možete igrati sa bilo kojim tenkom koji je Tier VI ili veći i ako se nalazite među prvih 10 igrača u vašem timu po iskustvu nakon pobede ćete dobiti određeni broj poena zavisno da li ste pobedili ili izgubili koji se računa ka progresiji u Battle pass sistemu. Praktično za svaki nivo progresije vam treba ukupno 50 poena što može biti i samo pet partija u kojima ste pobedili i bili među prva tri igrača u timu. Posebne pogodnosti i više dobijate ako igrate sa jednim od dva istaknuta vozila u ovom trenutku Super Conqueror i Object 277. Treba ipak naglasiti da svako vozilo ima samo određeni broj poena koji se mogu skupiti na njemu što zavisi od Tiera tako da ne možete ceo posao završiti samo sa jednim tenkom. Nagrade na svakom nivou kojih ima ukupno 45 su različite – dani premiuma, oprema, krediti, rezerve za iskustvo, knjige za posadu i slično. Kada završite svih 45 nivoa možete preći na takozvanu Elite progresiju gde ima još 100 nivoa a za svaki od njih se dobijaju isključivo obveznice. Pritom kada završite osnovni deo progresije možete birati jednog komandira bilo za Super Conqueror bilo za Object 277 i poseban skin za tenk. Ceo događaj traje čak 3 meseca, od 12. marta do 10. juna tako da imate dovoljno vremena da sve završite ako igrate iole redovno. U ukupan zbir ulaze sve vrste bitaka osim Grand Battles.

Naravno postoji i mala začkoljica – postoji i takozvani poboljšani pass (Improved pass) koji će vas koštati 6.500 zlatnika i koji funkcioniše isto kao i običan samo su nagrade bolje – dobijaćete više premiuma, biće tu i rezerve za kredite i slično. Konačno tu je i takozvana bounty oprema – Rammer i Gun Laying Drive koja se dobija na određenim nivoima a može se za kredite pojačati do nivoa Improved equipement pa tako na primer Rammer ne donosi samo 10% brže punjenje nego do 12.5%. A za one koji su malo lenji i hoće da plate tu je i mogućnost da preskočite 20 nivoa odjednom (praktično odmah dobijete Bounty Rammer) i to će vas koštati 5.00 zlatnika. Ova ponuda važi prva dva meseca dok u poslednjem mesecu možete kupiti bilo koji broj nivoa napredovanja za tričavih 250 zlatnika po nivou. Dakle ako hoćete da platite sve vam je omogućeno…

Sve u svemu deluje da je Battle pass sistem smišljen da malo više angažuje igrače u igri ali naravno uvek postoji i bojazan od pay 2 win aspekata koji svakako postoje za one koji žele da utroše pravi novac odnosno zlatnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: