Zvanično je: Blizzard igre od 23. januara više neće biti dostupne u Kini

Usled isteka ugovora o autorskim pravima sa kompanijom NetEase, gejmeri iz Kine će od 23. januara do daljnjeg izgubiti pristup igrama iz Activison Blizzard repertoara.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Sreda, 18.01.2023.

19:04

Zvanično je: Blizzard igre od 23. januara više neće biti dostupne u Kini
Foto: Blizzard Entertainment

Kineski igrači više neće moći da igraju igre kao što su Overwatch, Diablo, Hearthstone, Starcraft i World of Warcraft. Activision Blizzard je u svom zvaničnom blogu u novembru dao detaljno objašnjenje o raskidu ugovora sa kompanijom NetEase, koja je poslednjih 15 godina posedovala licencu za njihove igre u Kini. Jedina Blizzard igra koja će ostati dostupna u Kini je Diablo Immortal, kojom direktno rukovodi NetEase putem drugog ugovora sa Blizzardom.

Danas su otkrivene i nove informacije u konferenciji za štampu. Saznali smo da su zvaničnici u Blizzardu podneli zahtev za produženje ugovora sa NetEase-om na šest meseci, kako bi imali dovoljno vremena da pronađu novog izdavača koji bi bio zadužen za kinesko tržište, ali je ovaj zahtev odbijen. Uprkos tome, Blizzard je istakao da aktivno traži novog izdavača.

Glavni razlog raskida dalje saradnje između dve kompanije je finansijske prirode. Naime, NetEase je prethodnih godina zabeležio izuzetno slabu prodaju Blizzard igara u Kini, uprkos velikoj popularnosti WoW-a u ovoj zemlji.

Za sada nam nije poznato kada će se Blizzard igre ponovo vratiti na kinesko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: