SRBIJA OSVOJILA V4 FIFA TURNIR U BUDIMPEŠTI

Srpska FIFA reprezentacija u sastavu pro igrača Miloša Majdevca ‘brstimira’ i FIFA influensera Miloša Krunića poznatijeg kao ‘Krunalex’, osvojila je titulu na 2v2 Invitational FIFA Ultimate Team turniru u okviru V4 Future Sports festivala u Budimpešti. U istorijskom finalu srpski takmičari su savladali domaćina Mađarsku rezultatom 2:1 i otišli kući bogatiji za 11.000 evra.

eSports

Izvor: Stevan Maèkiæ RUR

Četvrtak, 25.11.2021.

11:42

SRBIJA OSVOJILA V4 FIFA TURNIR U BUDIMPEŠTI

Nakon sjajnih izdanja u grupnoj fazi turnira finalnog dana takmičenja pred srpskim FIFA igračima je bio težak izazov. Sve je počelo u 15 časova duelom sa Poljskom, koja je u ponedeljak zauzela drugo mesto u grupi A. Nije krenulo dobro pošto su Poljaci već u 13. minutu imali vođstvo posle pogotka Roberta ‘LisekHD’ Liske. Taj rezultat je ostao na semaforu do kraja utakmice, tako da je naš tim tražio šansu u drugom meču. Delovalo je kao da su Brstimir i Krunalex ušli u ritam što je vrlo brzo krunisano pogotkom Brstimira sa R9 u 24. minutu. Uprkos dobroj igri srpskog tima, Poljaci dolaze do izjednačenja u 54. minutu, što je značilo da će ‘orlovi’ morati u looser bracket.

Nije bilo previše vremena za razmišljanje o propuštenoj prilici pošto je naredni meč bio biti ili ne biti. Protivnici su bili Česi, koji su u prvom meču dana izgubili od Mađarske minimalnim rezultatom 1:0. Iako su organizatori turnira istakli da će svaki sastav činiti jedan pro igrač i jedan FIFA strimer, češki tim je došao na turnir sa dva profesionalna takmičara (Emerickson, igrač Sparte iz Praga i MarioOoso99, prvotimac organizacije Entropiq).

Prvi gol na meču viđen je kada je Emerickson u 38. minutu sa ivice šesnaesterca pogodio zeleni timed finishing sa Mbapeom. A onda u 89. minutu momenat inspiracije Brstimira. Oduzeo je loptu na protivničkoj polovini sa ikonom Ronaldom, izveo dvostruki elastico kojim je prevario štoperski tandem Čeha i pogodio malu mrežu za 1:1. Cela druga utakmica je protekla u taktičkom nadmudrivanju na sredini terena. Uspavanku je mogao da prekine Krunalex u 81. minutu, ali Edvin van der Sar na golu Čeha je uspeo vrhovima prstiju da odbrani udarac Davida Đinole. Nerešeni rezultat značio je da će zlatni gol odlučiti prvog finalistu looser bracket-a. Češki sastav je poslao previše igrača napred za korner u 12. minutu i to je ostavilo dosta prostora za brzonogog Mbapea. Krunalex je sa francuskim napadačem pretrčao ceo teren i sam završio akciju kojom je poslao Čehe kući, a Srbiju u finale looser bracket-a.

Pobeda Mađara u duelu sa Poljskom značila je da Srbija dobija priliku da se revanšira timu koji nam je naneo jedini poraz na turniru. Ponovo nije počelo dobro s obzirom da je na semaforu već u 11. minutu stajalo 0:1 posle pogotka Mbapea. Na scenu tada još jednom stupa Krunalex koji savršenim centaršutem pronalazi Brstimira, kome nije bilo teško da udarcem glavom donese izjednačenje. Igrao se 77. minut kada je Bartoš ‘bejott’ Jakubovski, pro igrač tima Alsen, sjajnim solo prodorom stvorio sebi prostor za udarac i savladao nemoćnog Petra Čeha na golu Srbije, što je donelo pobedu Poljacima u prvoj utakmici. Početak drugog meča obeležio je crveni karton za Poljsku u 34. minutu posle nesmotrenog starta Mbapea. Samo devet minuta kasnije Krunalex pogađa sa Nejmarom ali srpski tim do kraja ne koristi igrača više što je značilo da će se ponovo igrati na zlatan gol. Srbija je bacanjem novčića dobila prednost da izvede početni udarac. Novi trenutak magije najboljeg srpskog Ultimate Team igrača Brstimira dogodio se u 5. minutu treće utakmice. On je uočio utrčavanje Krunalexa i poslao idealnu loptu sa Đinolom, koju Nejmar volej udarcem pretvara u pobedonosni gol za ulazak u veliko finale.

brstimir-krunalex-fifa

Finalni meč se takođe igrao u bo2 formatu i domaćini turnira Mađari su imali veliki motiv jer je naša reprezentacija samo dan ranije uspela da im nanese poraz rezultatom 3:2 u grupnoj fazi. Staro fudbalsko pravilo da je teško pobediti istog protivnika dva puta na jednom turniru ovoga puta se pokazalo kao netačno. U desetom minutu Brstimir je ponovo pokazao zašto važi za jednog od najboljih skilera na Balkanu. Vezuje elastico i rulet skil, nakon čega pogađa i zeleni time finishing za prednost Srbije. Da finale neće biti lak posao za naš tim pokazala je situacija iz 33. minuta kada ‘Molnargabo’, kome je 2018. godine izmakla titula na V4 festivalu, donosi izjednačenje preko Đinole. Teška borba vodila se po celom terenu. Odbrane su bile na visokom nivou ali sa ovako raspoloženim Brstimirom to nije moglo da traje dugo. Krunalex je povukao kontru sa rezervistom Karaskom. Proigrao je Brstimira koji sa Mbapeom radi kombinaciju ruleta i nekoliko stepover skilova nakon čega cepa mrežu Mađara za pobedu u prvoj utakmici.

Drugi meč finala je bio igra nerava u kojoj je Srbija još jednom pokazala disciplinovanu igru u fazi odbrane. Česta promena strana, duge lopte između bekova i strpljenje u građenju akcije o čemu svedoči i podatak da su srpski igrači imali 88% uspešnosti dodavanja. Nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice, slavlje je moglo da počne.

Brstimiru je ovo najveći uspeh u karijeri nakon osvajanja nemačke Preisgeld lige 2019. godine i trećeg mesta na kvalifikacionom turniru Mančester Sitija za region Severne Amerike samo godinu dana ranije. I pored činjenice što je više puta završavao u top 100 igrača na mesečnom nivou u Vikend ligi, Brstimir je i dalje slobodan agent u potrazi za novom organizacijom nakon završetka saradnje sa Crvenom zvezdom eSports.

Njegov kolega Miloš ‘Krunalex’ Krunić pokazao je da može da se vrati takmičarskoj FIFI s obzirom da je i sam nekada osvajao turnire u TC Stadion kao i Games.CON 2017. godine. On je trenutno na poziciji kontent kreatora na YouTube kanalu Crvene zvezde eSports za koju je do sada za 3 godine strimovao više od 280 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: