Esports B92.net

Team Nigma ipak bolja ekipa! Grupna faza može da počne

Posle neizvesnog tajbrejka u završnici AniMajor Wild Card faze, Team Nigma se pridružila Vici Gaming-u u predstojećoj grupnoj fazi takmičenja. Hajde da pogledamo šta nas sve danas očekuje.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Za razliku od prvog dana Wild Card faze koji je bio prepun 1-1 mečeva, mnogi timovi su drugog dana bili daleko ubedljiviji. Vici Gaming je tako besprekornom igrom savladao ASM Gambit i šampione prošlog Majora Invictus Gaming, i plasirao se u grupnu fazu takmičenja.

Pošto je preostalo samo jedno mesto, usledila je krvava bitka. Kako je dan tekao, izgledalo je kao da Nigma ima zagarantovan prolaz. Međutim, problemi sa serverima u drugom meču protiv Secret-a su naterali timove da ga u potpunosti ponove, sa sve istim draftom heroja, lejnovima i početnim itemima.

Secret je tada Nigmi uskratio čist prolaz u grupnu fazu, pa su Kuro i kompanija morali da igraju tajbrejk sa Invictus Gaming-om.

Kako je iG prvog dana savladao Nigmu sa rezultatom 2-o, znali smo da nas čeka težak meč. Ipak, Nigma je dokazala da je bolja ekipa. Tako su ASM Gambit, Execration, Invictus Gaming i Team Secret nažalost završili učešće na AniMajoru.

Danas nas čeka početak četvorodnevne grupne faze, koju će otvoriti EG, TNC, Team Liquid i beastcoast.

Na kraju grupne faze 2 ekipe će biti eliminisane, dok će ostale proći u plejof.

Prenos Majora možete pratiti na zvaničnom WePlay Twitch kanalu. Stream kreće u 13:00 časova.

Najbolje poteze drugog dana Wild Card-a pogledajte ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.