Esports B92.net

NIP u neizvesnoj reprizi savladao Anonymo

U jednom od najkontroverznijih CS:GO mečeva svih vremena, NIP je uspeo da se provuče i da u poslednjoj rundi dođe do pobede nad Anonymo-om, koji je samo par dana ranije ”slavio” u ovom okršaju.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Vrlo verovatno meč koji je podigao najviše prašine u istoriji CS:GO-a se konačno odigrao, pa možemo reći da niko iz ove drame nije izašao kao pobednik, pa čak ni NIP, koji će turnir nastaviti u Upper bracketu.

14. maja na servere su izašli NIP i Anonymo u prvom kolu Flashpoint 3 turnira, koji spada među kvalifikacione turnire za veliki jesenji Major. Iako je Švedska ekipa imala velike probleme sa konekcijom, meč se nije odložio, a Anonymo je uspeo da slavi sa 2-1. Iako se svi slažu da je greška organizatora što je NIP morao da igra u takvim uslovima, meč je bio završen i svi smo se nadali da se takvi problemi neće ponoviti.

Ipak, Nindže su uložile žalbu, a organizator je po prvi put u istoriji na jednom ovako veliko turniru odlučio da se meč ponovi, iako je Anonymo potpuno zasluženo došao do pobede. Zajednica je stala na stranu Poljaka, ali to nije bilo dovoljno, pošto je pritisak jedne znatno veće organizacije bio dovoljan da se meč ipak ponovo odigra.

Ovoga puta problema sa konekcijom nije bilo, a NIP je slavio sa 16-14 u ponovljenoj trećoj mapi, što je značilo da će Anonymo morati da nastavi iz lower bracketa. Snax i njegovi momci su ove oštećeni i ukoliko ne ostvare pobedu u narednom meču, mogli bi da ostanu bez velikog broja poena, koji bi mogli da budu ključni u borbi za Major. Sa druge strane, Device i njegova nova ekipa možda jesu pobedili, ali su takođe ostali bez velikog broja fanova, zbog čega ponovo možemo da se pitamo da li je iko u ovom okršaju izašao kao pobednik.

Izvor: RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.