Esports B92.net

Mousesports nadigrao NIP u finalu Flashpoint 3 Major kvalifikacija

Sjajnom igrom u finalu, Mousesports je nakon zaostatka uspeo da savlada NIP sa 2-1 i tako da postane šampion Flashpoint 3 Major kvalifikacija, što ih stavlja na visoko četvrto mesto na evropskom rankingu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Mousesports
Foto: Mousesports

Kada je turnir počeo, Mousesports ne da nije bio na listi favorita, nego čisto sumnjam da je iko verovao da mogu da naprave pozitivan rezultat. Cele godine su igrali ispod svog nivoa, ali su na ovom turniru konačno prikazali onu igru koju smo očekivali da će imati kada su napravili promene u postavi.

Sa druge strane, NIP je igrao prvi turnir sa Device-om u postavi i odmah su se plasirali u finale. Na početku je delovalo kao da će možda uspeti i da dođu pobede, pošto su na prvom mapi stvarno bili bolja ekipa. Slavili su sa 16-13 iako je Ropz bio odličan na mapi, ali je kasnije ispalo kao da je taj poraz samo razljutio Mouz.

Usledio je Nuke, gde je Mousesports očitao lekciju Nindžama. Prvo poluvreme su dobili sa 9-6, a nakon promene strana više nisu uzgubili nijednu rundi, zbog čega se mapa završila rezultatom 16-6.

Za sam kraj je ostao Inferno, gde su Dexterovi momci još jedno imali odlično prvo poluvreme, pošto su osvojili čak 10 rundi na slabijoj T strani. To im je znatno olakšalo posao pred početak drugog poluvremena, zbog čega su bez previše problema priveli meč kraju. Finalni rezultat je bio 16-9, a ovo je zvanično prvi trofej koji je ova petorka osvojila.

Za Mouz koji je promenio dva igrača na početku godine, bilo je veoma važno da ostvare dobar rezultat kako bi ostali u konkurenciji za Major. Oni ne samo da su ostvarili dobar rezultat, već su tokom celog turniru izgubili samo jednu mapu i to u finalu. Sada se nalaze u odličnoj poziciji da se plasiraju na Major, što je nakon ovakvog nastupa definitivno zasluženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.