FaZe savladao NAVI u neverovatnom finalu IEM Cologne-a

U epskom finalu jednog od najvećih esports turnira godine, FaZe Clan je uspeo da napravi preokret i savlada NAVI rezultatom 3-2! Pobedom na turniru u Kelnu su uspeli da osvoje četvrti veliki trofej u tekućoj godini i na taj način osiguraju da će u drugi deo sezone ući kao prvorangirana ekipa na svetu!

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 18.07.2022.

11:45

FaZe savladao NAVI u neverovatnom finalu IEM Cologne-a
Foto: ESL Counter-Strike

U 10 godina dugoj istoriji CS:GO-a, pitanje je da li smo ikada gledali ovako izjednačeno finale jednog velikog turnira. Ako ste se ikada pitali da li je BO5 format dobar izbor, ovaj turnir vam je pokazao da nekada i dugački mečevi mogu da budu pravo uživanje!

FaZe je bolje otvorio finale osvojivši prvu mapu rezultatom 16-13, ali je onda usledio preokret žuto-crnih. NAVI je odličnom timskom igrom u ključnim trenucima napravio razliku na Overpassu, koji dobija takođe sa 16-13.

Zatim je usledio Ancient koji je bio pravi spektakl. S1mple i njegovi momci su vodili 15-4, ali 11 uzastopnih meč poena im nije bilo dovoljno. Faze je uspeo da se vrati i osigura produžetke, samo da bi tamo bili poraženi sa 19-16.

Kada izgubite mapu na takav način, nekada je teško vratiti se psihički, ali je Karrigan iskusan kapiten, koji zna kako da smiri i motiviše svoje igrače. Sva četvorica njegovih momaka su bili razigrani, zbog čega NAVI nije imao šanse na Miražu. Vreme je bilo za odlučujuću mapu!

Igra se Nuke, a ako ste mislili da ne može uzbudljivije, moglo je! Ekipe su bile izjednačene do samog kraja, kada je Faze uspeo da osvoji poslednje tri runde i tako dođe do pobede od 16-14.

Pored turnira u Kelnu, do sada ove godine su osvajali IEM Katowice, ESL Pro League i Antwerp Major, što je verovatno najubedljivijih 6 meseci jedne ekipe kojih smo ikada videli. Jedino ko je ikada uspeo da bude ovako dominantan u jednom periodu bio je Astralis. Ipak, još uvek ih je rano porediti sa čuvenom danskom ekipom. Da li verujete da je ovo tek početak dominacije Faze Clana?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: