Esports B92.net

Autimatic prelazi na Valorant

Jedan od najuspešnijih severnoameričkih CS:GO igrača svih vremena i osvajač Majora sa Cloud9-om, Timoti ”Autimatic” Ta je doneo odluku da završi svoju CS:GO karijeru i da pređe na Valorant.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Dok su neki igrači prešli na Valorant zato što zato što im je bilo lakše probiju na toj sceni, Autimatic je jedan od igrača koji je želeo da nastavi da se takmiči u Counter Strike-u, ali je na neki način primoran da promeni zanimanje.

Iako je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za nekoliko velikih organizacija, najuspešniji period je bio u dresu Cloud9-a, kada su uspeli da postanu jedina ekipa iz Severne Amerike sa Major trofejom.

Tokom cele 2020. godine je nosio dres Gen.G-a, da bi na kraju korejska organizacija raspustila celu petorku. Od tada se dosta spekulisalo da bi mogao da zaigra u ekipi sa Flusha-om i Sunny-em, ali nakon što je taj projekat propao, stigla je ponuda T1-a da zaigra za njihov Valorant tim, što Amerikanac nije mogao da odbije.

Tamo će zaigrati sa nekim dobro poznatim licima, ka što su Brekston “⁠swag⁠” Pirs, Keven “⁠AZK⁠” Larivier, Tajler “⁠Skadoodle⁠” Latam i Sem “⁠DaZeD⁠” Marin, te nema sumnje da će biti zanimljivo gledati stare kanteraše ponovo u akciji.

Iako nam je drago što je Autimatic pronašao novu ekipu, ovo je samo još jedan udarac za CS:GO profesionalnu scenu, koja je u poslednjih nekoliko meseci ostala bez velikog broja igrača, za šta mislim da je veliki krivac i Valve, koji nije uradio dovoljno kako bi pomogao manjim ekipama, koje su najviše izgubile u proteklih 12 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.