Esports B92.net

Astralis doživeo drastičan pad u HLTV rangu posle slabog nastupa na RMR-u

Astralis je pao na najnižu poziciju HLTV rang liste otkako je stupio na profesionalnu CS:GO scenu u januaru 2016. godine. Da li će danska ekipa ikada povratiti staru slavu?

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Astralis
Foto: Astralis

Astralis se trenutno nalazi na 21. mestu HLTV-ove rang liste sa 127 poena. Organizacija je ”oborila svoj prethodni rekord” iz novembra 2021. godine, kada se našla na 20. mestu. Imajući u vidu loše rezultate ekipe u poslednjih nekoliko meseci, uključujući razočaravajući nastup na RMR kvalifikacijama za BLAST Major u Parizu, ovaj pad u rangu nikoga nije iznenadio. Ovo će biti drugi Valve event zaredom koji će Astralis propustiti.

HLTV uzima u obzir rezultate profesionalnih mečeva u intervalu od dva meseca. Tokom ovog perioda, Astralis se, u najmanju ruku, nije najbolje pokazao. Osim što je evropski RMR završio na 12-14. mestu sa rezultatom 1-3, Astralis je takođe bio slab tokom 17. sezone ESL Pro lige – uspeli su da pobede samo ATK i Team Spirit u Grupi D.

Danska ekipa u poslednje vreme može da se pohvali samo svojim plasmanom za IEM Dallas 2023 preko otvorenih i zatvorenih kvalifikacija, gde su savladali ekipe kao što su HEET i Cloud9.

Astralis je 18. aprila doveo Aleksandra ”Altekz” Givskova u glavnu ekipu, dok je Xyp9x prešao u akademski tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.