Šta kada dete ne želi da živi sa starateljem?

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

11:06

Šta kada dete ne želi da živi sa starateljem?
Nakon što smo iz medija saznali za slučaj devetogodišnje devojčice iz Beograda koja tri puta beži iz kuće oca kojem je dodeljeno starateljstvo, otvara se pitanje zašto se ne poštuje želja deteta, da li i ko treba da interveniše? Kada dete od 9 godina stalno beži od staratelja i ide drugom roditelju, Centar za socijalni rad mora da uzme u obzir mišljenje deteta, o kome na kraju odlučuje sud. Kada sud dodeli starateljstvo roditelju, a dete je nezadovoljno, Centar za socijalni rad bi trebalo da te visokorizične slučajeve prati na određeni period i interveniše ukoliko je potrebno, objašnjava specijalista za socijalno pravo Dragan Vulević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: