Svet

Nedelja, 04.12.2022.

09:05

Zelenski besan: "60 dolara? Povoljno za terorističku državu"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je odluku zapadnih zemalja da ograniče cenu ruske nafte na 60 dolara.

Izvor: Tanjug

Zelenski besan:
Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com

Rekao je da ograničavanje cene do 60 dolara za rusku naftu koja se prevozi morskim putem, koju su dogovorile G7 i Australija, nije ozbiljna i da će učiniti malo da odvrati Rusiju od vođenja rata u Ukrajini.

"To se ne može nazvati ozbiljnom odlukom, postavljanje takve granice je prilično povoljno za budžet terorističke države", rekao je Zelenski u video obraćanju, preneo je Rojters.

On je istakao da je samo pitanje vremena kada će morati da se upotrebe snažnija sredstva.

Zelenski je rekao i da je svet pokazao slabost postavljajući gornju granicu na 60 dolara, što će, kako je rekao, povećati ruski budžet za 100 milijardi dolara godišnje.

"Ovaj novac će...ići ka daljoj destabilizaciji upravo onih zemalja koje sada pokušavaju da izbegnu ozbiljne odluke“, rekao je on.

Mera ograničenja cene ima za cilj da smanji prihod Rusije od prodaje nafte, ali i da spreči skok globalnih cena, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

8 h

Podeli: