Zbog Rusa blokada, a sada stiže veliki oproštaj

Turska nacionalna avio-kompanija Turkiš erlajns će narednog meseca obnoviti letove za egipatsko letovalište Šarm el Šeik, gotovo godinu dana od obustave.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

09:11

Zbog Rusa blokada, a sada stiže veliki oproštaj
Foto: Thinkstock

Letovi su obustavljeni nakon rušenja ruskog putničkog aviona u Egiptu, saopštila je turska ambasada u Kairu

"Turkiš erlajns biće prva kompanija koja je, nakon obustave letova posle 31. oktobra 2015. godine, obnovila tu liniju", navodi se u saopštenju turske ambasade i dodaje da će biti četiri leta nedeljno, prenosi agencija Rojters.

Vlade Velike Britanije i Rusije zabranile su svojim avio-kompanijama da lete za Šarm el Šeik zbog zabrinutosti za bezbednost, nakon što je u oktobru prošle godine u ruskom putničkom avionu eksplodirala bomba i stradalo 224 ljudi.

Turizam je ključni izvor prihoda za Egipat, ali je broj turista pao za 40 odsto u prvom kvartalu tekuće godine.

Turizam je, takođe, jedan od ključnih izvora deviznih rezervi koje su više nego prepolovljene od 2011. godine, a u julu su pale na 15,53 milijarde dolara, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: