Vesti -

"Predlagao BG-ZG, Hrvati rekli 'nas ne interesuju istočne izlaznice'"

Tjenđin -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Hrvatska pre pet godina odbila njegov predlog da glavni saobraćajni pravac bude Beograd - Zagreb.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pročitajte i:

- "Da li će da nas pogodi? Naravno, pogodiće ceo svet, a tako smo mali"

- "Trebaju nam leteći automobili, ja ću da tražim i da molim"

- "Srbija hab u regionu, a bilo pitanje kada će da zaključa vrata"

- "Ni ja ni niko naš nikada - 'krem de la krem' kompanija" VIDEO

"Ja sam nudio Hrvatskoj da na glavni pravac bude Beograd - Zagreb pre pet godjna, nisu hteli ni da čuju. Njihov premijer je kazao 'nas ne interesuju istočne izlaznice'", kazao je Vučić novinarima u Kini.

"Ja sam morao za Srbiju da pravim koridore i nove puteve. Dogovorio sam sa Viktorom Orbanom da zajedno sa kineskim prijateljima napravim komunikaciju Beograd - Budimpešta – Beč. Mi ćemo time mnoge da oštetimo, ali šta ja tu da radim, mi se borimo za sebe. Hteli smo da se borimo zajedno, nisu prihvatili", naveo je Vučić.

Kazao je da je Srbija u budućnosti spreman da radi i sa Hrvatskom i sa drugim zemljama regiona i istakao da su demografski i podaci o iseljavanju u Hrvatskoj još gori nego u Srbiji.

"Ko zna da mudro analizira brojke, ukoliko želimo da opstanemo na Balkanskom poluostrvu moraćemo više zajedno da radimo", naveo je predsednik Srbije i istakao da će Srbija nastaviti ekonomski da jača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.