Nestašica cigareta u Nemačkoj? Nekih već nema u prodaji

Napeta situacija u Ukrajini izaziva razne logističke i proizvodne probleme kako širom Evrope, tako i u Nemačkoj. Tamo bi moglo da dođe do nestašice cigareta.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik , Fenix magazin

Utorak, 07.06.2022.

10:41

Nestašica cigareta u Nemačkoj? Nekih već nema u prodaji
Ilustracija: shutterstock/Koloj

Sukob u Ukrajini dovodi do uskih grla u isporuci raznih proizvoda u Nemačkoj. U raznim supermarketima kao što su Lidl, Aldi i Rewe nalaze se poluprazne police sa namirnicama poput testenine, brašna, kvasca, meda ili jestivog ulja. Ali to nije jedina stvar na koju trenutno utiču kašnjenja isporuke.

Proizvođač cigareta Filip Moris između ostalog proizvodi i duvanske proizvode marki Marlboro i L&M. Jedna od fabrika za proizvodnju papirnih kutija nalazi se u istočnom ukrajinskom gradu Harkovu, piše Feniks magazin, a prenosi Poslovni dnevnik.

Ali, zbog napete situacije u Ukrajini, proizvođač je za sada zatvorio fabriku. To dovodi do nedostatka papira i uskih grla u isporuci cigareta.

"Zbog napete situacije na svetskim tržištima sirovina i nestašice kartonskih kutija, zapravo može doći do otežanog snabdevanja", rekli su iz duvanske kompanije za Bild.

Međutim, izgleda da potencijalna uska grla ne utiču na sve veličine pakovanja i proizvode. Portparolka veleprodajne kompanije Lekerland najavila je da će biti "teškoća sa isporukom određenih paklica cigareta".

Do sada su nedostatkom bile pogođene samo vrste Marlboro Red i Gold u kutijama od 22 i 29.

Trenutno su najviše pogođeni automati za cigarete, potvrđuje Ciril Ratc, menadžer prodaje veletrgovca duvanskih proizvoda Dietz za list Bild. Mnogi automati za cigarete više nemaju Marlboro. Za sada nije moguće precizirati kada će ovaj problem biti rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: