Svet

Utorak, 28.11.2023.

10:45

Nemačke kompanije će manje zapošljavati

Nemačke kompanije su manje spremne da zapošljavaju nove radnike, tvrdi minhenski institut za ekonomska istraživanja Ifo.

Izvor: SEEbiz

Nemačke kompanije će manje zapošljavati
Ilustracija: Shutterstock/Blue Planet Studio

Pokazatelj zaposlenosti u novembru je na mesečnom nivou smanjen za 0,3 boda na 96,2 boda.

"Mnoge kompanije se žale na nedostatak novih narudžbina", rekao je Klaus Volrab, šef istraživanja u Ifu.

Vrednost pokazatelja u proizvodnji i dalje je u negativnoj zoni, iako je nešto ojačala nakon višenedeljnog pada u novembru, objavio je Ifo. Kompanije planiraju da ispunjavaju narudžbine s manje zaposlenih, posebno u energetski intenzivnim kompanijama.

Što se tiče novog zapošljavanja, suzdržani su uglavnom u trgovini na malo.

Kod pružaoca usluga nastavlja se pozitivan trend povećanja broja zaposlenih, ali je to manje izraženo nego prošlog meseca, piše u Zavodu.

U građevinarstvu je barometar pao na najniži nivo od avgusta 2010. Kriza stanogradnje sada se oseća i u kadrovskom planiranju, zaključili su, prenosi Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: