Svet

Petak, 30.12.2022.

09:45

Nakon 100 godina poslovanja – kraj

U Nemačkoj se nastavlja talas bankrota.

Izvor: Fenix-magazin/MD

Nakon 100 godina poslovanja – kraj
Ilustracija: Shutterstock/Yelizaveta Tomashevska

Najnovija vest o pokretanju stečajnog postupka stiže od poznatog proizvođača bicikala Prophete.

Iz kompanije su saopštili kako je nakon 100 godina došao kraj.

Godinama se tradicionalno preduzeće smatralo pouzdanim proizvođačem bicikala. Posebno su Aldi i Lidl redovno nudili Prophete bicikle i dodatke u svojim prodavnicama.

Kako izveštava “Die Glocke”, prošle srede (21. decembra 2022.) proizvođač je podnio zahtev za nesolventnost na Okružnom sudu u Bielefeldu i za sebe i za podružnicu Cycle-Union.

Nejasno je hoće li proizvodnja i isporuka bicikala morati da se zaustavi ili se može nastaviti, baš kao što će se nastaviti s otprilike 280 zaposlenih Prophetea i 170 Cycle Uniona.

Prema rečima stečajnog upravnika i advokata Manuela Sacka iz advokatskog društva Brinkmann und Partner, plate su osigurane bar za decembar, januar i februar putem predfinansiranja stečajnog novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

9 h

Podeli: