Ministar poručio Nemcima šta ih čeka: "Hladno vam je? Nosite džemper"

Ministar poljoprivrede i zaštite potrošača Baden-Virtemberga Peter Hauk podržao je potpunu nemačku zabranu uvoza gasa i nafte iz Rusije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2022.

07:50

Ministar poručio Nemcima šta ih čeka:
Foto: Depositphotos/alexraths

Ta mera bila bi odgovor na vojni napad Moskve na Ukrajinu.

Hauk je podržao odgovor na akcije Rusije uprkos uticaju koji bi mogao da ima na građane njegove zemlje, koji se već bore sa rastućim cenama energije.

"Možete da izdržite 15 stepeni (celzijusa) zimi u džemperu. Niko od toga ne umire. Ali ljudi umiru negde drugde", rekao je Hauk, pozivajući se na stradanje u Ukrajini.

Komentari političara, koji je član Hrišćanskodemokratske unije, izazvali su snažan odgovor nemačkog udruženja stanara, koje je uzvratilo da on ne pokazuje razumevanje za potrebe starijih ili onih koji rade od kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: