Firme u opasnosti: Poslodavci traže hitne mere zbog skupe struje

U Bugarskoj je energetska kriza dovela do urušavanja poslovanja pa je i opstanak nekih preduzeća ugrožen.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2022.

14:50

Firme u opasnosti: Poslodavci traže hitne mere zbog skupe struje
Ilustracija: Shutterstock/narai chal

Zato poslodavačke organizacije zahtevaju hitan sastanak sa premijerom Kirilom Petkovim na kojem da razmotre pitanja vezana za "krajnje opasnu za privredu i socijalni mir situaciju" izazvanu naglim rastom cena električne energije i gasa.

Prema predstavnicima biznisa, postoji opasnost za opstanak nekih preduzeća, što će rezultirati gubitkom radnih mesta, rastom inflacije i siromaštva, piše bnr.bg.

"Više puta smo skrenuli pažnju na to da mere koje je Vlada predložila ne funkcionišu, posebno kada se uzmu u obzir cene struje i prirodnog gasa u zemljama čije ekonomije su konkurentne Bugarskoj", navode poslodavci.

Vlada je odobrila 225 miliona evra za naknadu štete zbog poskupljenja struje, ali su poslovni krugovi upozorili da je izdvojeni novac nedovoljan i to će dovesti do naglog pada privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: