Cena doze ruske vakcine u inostranstvu manje od 10 dolara, isporuke kreću u januaru

Jedna doza vakcine Sputnjik V koštaće manje od 10 dolara na međunarodnom tržištu a za ruske državljane biće besplatna, saopšteno je na Tviter nalogu Sputnjik V.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

12:50

Cena doze ruske vakcine u inostranstvu manje od 10 dolara, isporuke kreću u januaru
Foto: Depositphotos, belchonock

Prethodno je šef Ruskog državnog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev rekao da će Rusija svoju vakcinu protiv Kovid-19 Sputnjik V naplaćivati manje od rivala, jer Moskva namerava da proizvede više od milijardu doza u zemlji i inostranstvu naredne godine.

On je to izjavio nakon što su RDIF i Nacionalni centar Gamaleja saopštili da novi podaci kliničkog ispitivanja bazirani na osnovu 39 potvrđenih slučajeva i 18.794 pacijenta koji su dobili obe doze vakcine, pokazuju da je "Sputnjik V" efikasan 91,4 odsto 28. dana i preko 95 odsto 42. dana.

Kako je navedeno na Tviteru, prve međunarodne isporuke ruske vakcine Sputnjik V počeće u januaru 2021, na osnovu postojećih ugovora o partnerstvu sa stranim proizvođačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: