Bugarska nastavlja snabdevanje

Bugarska kompanija Balkan Utilities nastaviće da snabdeva prirodnim gasom ESM u februaru, pišu danas skopski mediji.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.01.2023.

13:42

Bugarska nastavlja snabdevanje
Foto: shutterstock, Oil and Gas Photographer

Ovog puta ponuda kompanije "Aktael" je po ceni od 99,83 evra po megavat-satu, dok je "Balkan komunalija" ponudila fiksnu cenu prirodnog gasa od 98,71 evra po megavat-satu.

Cena je daleko niža od one od 115,97 evra koju je ESM prihvatio od iste kompanije kao fiksnu.

"Ovom kupovinom biće u potpunosti zadovoljene potrebe prirodnog gasa za proizvodnju toplotne energije za toplane Istok, Zapad, Energetika i Skoplje Sever, kao i za ostale potrošače prirodnog gasa u zemlji", saopštio je ESM.

Dodaju da ova cena uključuje sve troškove. "Makpetrol" nije dao ponudu na poslednjem ESM tenderu, piše skopski portal Faktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: