Oproštajno pismo direktora Amazona: "To nije tačno"

U svom oproštajnom pismu deoničarima, izvršni direktor Amazona Džef Bezos danas je izneo širu viziju budućnosti kompanije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/MICHAEL REYNOLDS
Foto: Epa/MICHAEL REYNOLDS

Kako navodi CNBC, njegova vizija posvećena je proširenju posvećenosti Amazonovim mušterijama koliko i brizi za zaposlene u kompaniji.

Bezos je istakao da su nedavni izbori a sindikat u jednom od skladišta Amazona u Alabami primer zašto kompanija mora da se pobrine za svoje radnike. Naime, prošle nedelje, Amazon je obezbedio dovoljno glasova da porazi istorijski pokušaj sindikalizacije u skladištu u Besemeru u Alabami, koji bi da je bio uspešan bio prvi sindikat u jednom američkom pogonu Amazona.

„Iako su rezultati glasanja pretegli na našu stranu i naša veza sa zaposlenima je jaka, jasno mi je da nam treba bolja vizija o tome kako da stvaramo vrednost za svoje radnika – vizija njihovog uspeha“, naveo je Bezos, koji će se u trećem kvartalu povući sa mesta izvršnog direktora i predati dužnost Endiju Džasiju, direktoru veb usluga Amazona.

Bezos će postati predsednik upravnog odbora Amazona.

Amazon je poznat po tome što se držao svojih principa, od kojih je glavni „opsednutost mušterijama“, a u buduće, rekao je Bezos, želi da Amazon isto učini i za svoje radnike.

„Oduvek smo želeli da budemo najkoncentrisanija na korisnike kompanija na svetu. To nećemo menjati. Ali sada ćemo se posvetiti još nečemu. Bićemo najbolji poslodavac na svetu i najbezbednije mesto za rad“, napisao je Bezos, prenosi CNBC.

Takođe je odbacio optužbe da je Amazon razvio brutalnu kulturu rada u svojim skladištima.

„Nekada se o našim radnicima govori kao o jadnicima i tome da ih tretiramo kao robote. To nije tačno“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu