Britanija pregovara sa Amazonom o isporuci testova za COVID-19

Vlada Velike Britanije trenutno je u pregovorima sa kompanijom Amazon u vezi sa korišćenjem njihovog servisa za isporuku testova za koronavirus.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2020.

13:47

Britanija pregovara sa Amazonom o isporuci testova za COVID-19
Foto: Depositphotos, wolterke

Osim sa Amazonom, britanska vlada pregovara sa još nekim kompanijama, takođe u vezi sa testovima za otkrivanje virusa COVID-19 i njihovom isporukom.

Ukoliko dogovor bude postignut, ove kompanije, koje već imaju uspostavljene sisteme dostave, pomoći će u distribuciji testova pre svega medicinskim i socijalnim radnicima, a onda i civilnom stanovništvu. Kasnije bi testovi čak bili dostavljani i na kućni prag, direktno ljudima.

Prema poslednjim podacima, u Velikoj Britaniji ima 5.683 potvrđena slučaja koronavirusa, dok je 281 osoba izgubila život. Uspešno se od virusa oporavilo 135 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: