Putin: Više ne proizvodimo šerpe, vreme je da smanjimo rashode za odbranu Rusije

Moskva -- Smanjenje rashoda za odbranu i bezbednost povezano je s prevazilaženjem "vrhunca modernizacije" vojske, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Epa, ALEXEI NIKOLSKY  SPUTNIK  KREM
Foto: Epa, ALEXEI NIKOLSKY SPUTNIK KREM

"U toku je opšte smanjenje rashoda za odbranu i bezbednost. To nije zbog toga što se mi nonšalantno odnosimo prema tim pitanjima, već zbog toga što su sada glavni planiranje i povezano s tim intenziviranje radova na zameni vojne opreme i tehnike. Mi smo već uradili glavne stvari“, rekao je Putin.

On je naglasio da vojna preduzeća i kolektivi treba da nastave da rade kao do sada, a ne da proizvode šerpe, kako je to bilo devedesetih godina, prenosi Sputnjik.

"Oni treba da proizvode visokotehnološke proizvode i tehniku. Zato im treba omogućiti da proizvode to što mogu i ritmički finansirati taj posao", dodao je predsednik.

Osim toga, Putin je naložio da se pripremi jasan plan za uključivanje vojnih preduzeća u realizaciju nacionalnih projekata.

U oktobru je predsednik saopštio da se Rusija nalazi na sedmom mestu po rashodima za vojsku, iako je već napravila oružje koje niko nema u svetu. On je ipak tada naglasio da nema nameru da ulazi u trku u naoružanju, premda će nastaviti da razvija potencijal u toj sferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 195 idi na stranu