Tramp: Spajanjem dve fabrike naoružanja nastaće jedna "velika, debela, divna kompanija"

Donald Tramp kaže da je "zabrinut" zbog spajanja Rejtiona I Junajted tehnolodžiza jer će taj sporazum smanjiti konkurenciju u odbrambenoj industriji.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2019.

15:13

Tramp: Spajanjem dve fabrike naoružanja nastaće jedna
Foto: Epa/CARLOS M. VAZQUEZ/

Tramp tvrdi da će tim spajanjem nastati jedna "velika, debela, divna kompanija", ali da će to rezultirati sužavanjem izbora na ionako "nekonkurentnom" tržištu.

Američki predsednik Donald Tramp kaže da je “zabrinut” zbog spajanja Rejtiona (Raytheon) i Junajted tehnolodžiza (UT) jer će taj sporazum smanjiti konkurenciju u odbrambenoj industriji.

Prethodno su proizvođač krstarećih raketa Tomahavk Rejtion i Junajtid tehnolodžiz objavili da su sklopili sporazum o spajanju kojim će se stvariti kompanija vredna oko 120 milijardi dolara, kada transakcija bude sprovedena u prvoj polovini ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: