Vučić rekao da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji VIDEO

"Srbija nije ničija sluškinja i ne izvršava ničije naloge, ni Rusije, ni Amerike, niti bilo koga drugog."

Srbija

Izvor: B92/TV Prva

Nedelja, 27.03.2022.

09:38

Vučić rekao da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje o tome da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji.

"Uradili smo ono što je u interesu naše zemlje, ali morate da imate u vidu da je Srbija osudila napad na Ukrajinu, da se ponašala u skladu sa međunarodnim javnim pravom, ozbiljno i odgovorno", rekao je Vučić.

Srbija je samostalna i nezavisna zemlja. Srbija ima iskustvo kakvo mnogi nemaju, a to je iskustvo iz devedesetih godina, dodao je predsednik Srbije.
"Pitam lažove iz Gardijana, kad ste napadali Srbiju, da li je to bila agresija, kada vi napadate suverenu zemlju. Mi na jednak način u formalno-pravnom smislu tretiramo i napad na Srbiju i napad na Ukrajinu. Šta je to bilo kada ste tukli nevinu Srbiju bez odluke UN. Skupilo se vas 19 batinaša i siledžija da napadnete jednu zemlju", navodi Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: