Biz - B92.net

Vučić o Zakonu o eksproprijaciji: "Tražimo rešenje kojim bismo ga stavili van pravnog prometa"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.

"Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Naše je da vidimo da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije", rekao je Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule "Beograd".

Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela tog zakona koji se odnosi na isplatu i da li će tržišna vrednost biti isplaćena samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.

"Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo", rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.

Predsednik je najavio da će u četvrtak biti doneta i odluka kako i koliko novca će biti izdvojeno za zaštitu životne sredine što to je, kaže, veoma važno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.