Vesti -

Vučić nabrojao koje će sve firme doći u Srbiju i šta očekuje od onih koje već rade ovde

Beograd -- "Nama strane direktne investicije zaista dobro idu", rekao je predsednik Srbije obraćajući se javnosti nakon sastanka sa ministrima i direktorima JP.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/Tzido
Foto: Depositphotos/Tzido

"Ponovo ćemo biti prvi u regionu i među prvima u Evropi u tome, gledano proporcionalno prema broju stanovnika", kazao je Vučić.

"Očekujemo otvaranje korejske fabrike Kjungšin u Smederevskoj Palanci, fabrike čokolade u Novom Sadu, Brose u Pančevu već zapošljava veliki broj ljudi sa visokim platama, Ling Long je ogroman projekat od kog očekujemo izvoz preko 500 miliona dolara u Zrenjaninu i ide dobro, SMP Ćuprija, Singju Niš, Tojo tajers polaže kamen temeljac uskoro - ogromna fabrika u Inđiji, MTU Stara Pazova - strašna fabrika, Kontinental Novi Sad očekujemo nešto najveće do sada, Nidek, ako bude sve u redu, ponovo Novi Sad, ZTF Pančevo, Aleksinac Magna, Aptiv Zaječar", rekao je predsednik Srbije.

"Gledali smo i kako da se organizujemo da iskoristimo prirodno bogatstvo jadarit, da napravimo fabriku za litijumske baterije. To bi bile milijarde koje bi godišnje ostajale u Srbiji", kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.