Vučić nabrojao koje će sve firme doći u Srbiju i šta očekuje od onih koje već rade ovde

"Nama strane direktne investicije zaista dobro idu", rekao je predsednik Srbije obraćajući se javnosti nakon sastanka sa ministrima i direktorima JP.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2020.

14:45

Vučić nabrojao koje će sve firme doći u Srbiju i šta očekuje od onih koje već rade ovde
Foto: Depositphotos/Tzido

"Ponovo ćemo biti prvi u regionu i među prvima u Evropi u tome, gledano proporcionalno prema broju stanovnika", kazao je Vučić.

"Očekujemo otvaranje korejske fabrike Kjungšin u Smederevskoj Palanci, fabrike čokolade u Novom Sadu, Brose u Pančevu već zapošljava veliki broj ljudi sa visokim platama, Ling Long je ogroman projekat od kog očekujemo izvoz preko 500 miliona dolara u Zrenjaninu i ide dobro, SMP Ćuprija, Singju Niš, Tojo tajers polaže kamen temeljac uskoro - ogromna fabrika u Inđiji, MTU Stara Pazova - strašna fabrika, Kontinental Novi Sad očekujemo nešto najveće do sada, Nidek, ako bude sve u redu, ponovo Novi Sad, ZTF Pančevo, Aleksinac Magna, Aptiv Zaječar", rekao je predsednik Srbije.

"Gledali smo i kako da se organizujemo da iskoristimo prirodno bogatstvo jadarit, da napravimo fabriku za litijumske baterije. To bi bile milijarde koje bi godišnje ostajale u Srbiji", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: